za mocno naciągnięty łańcuch co zrobić? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: za mocno naciągnięty łańcuch co zrobić? (/showthread.php?tid=50535) |
za mocno naciągnięty łańcuch co zrobić? - Lipek55 - 05-05-2020 16:03:25 Witam ostatnio naciągałem łańcuch w romet kadet z 1985roku i można powiedzieć że trochę za mocno naciągnelem, mam problem bo nie wiem jak go teraz zluzować. RE: za mocno naciągnięty łańcuch co zrobić? - bkrukl - 05-05-2020 16:38:07 1. Zły dział. 2. Odwrotnie niz jak naciagałeś. Popuszczasz śruby, koło leko do przodu, napinacze ustawiasz i skręcasz śruby. RE: za mocno naciągnięty łańcuch co zrobić? - ananas - 06-05-2020 00:47:01 Ludzie, błagam, używajcie trochę własnego myślenia... jak kiedyś zabraknie internetu to jak będziecie motorki naprawiać? Odwrotnie niż napinałeś, luzujesz i przybliżasz koło w stronę silnika... |