![]() |
Różowa Jawa 350 TS - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Różowa Jawa 350 TS (/showthread.php?tid=49959) |
Różowa Jawa 350 TS - krystian276 - 17-01-2020 00:24:32 Siema siema, k...wa witam ![]() Niedawno nabyłem za przysłowiową niską kwotę TS 350 w stanie "rozebrana do remontu" Podobnież przeleżała czekając na renowację. Pojechałem po nią około ~109km w jedną stronę moim przekochanym probe. Na miejscu oględziny, co brakuje co jest, brakowało tego co zawierało ogłoszenie i paru drobnostek, ale no, negocjejszyn i biorę. Tak to wyglądało jak zapakowałem: ![]() A więc powrót już po ciemku, jawa rozładowana do szopy ![]() I od razu próbne poprzykładanie do siebie części żeby zobaczyć zamysł: ![]() ![]() I tak.. kolorek dośc fajny, solidnie położony ale... zniszczony. Oględziny części: Wszystko posortowane w osobne woreczki do kompletu, opisane i zabezpieczone olejem - Wielki plusik ![]() Kolejny dzień Zacząłem czyścić jawe... bak okazął sie być sitem z przodu, ale co to dla mnie, zalutowałem ładnie wszystko i jest git ![]() ![]() ![]() Nawet nie trza wygładzać bo nie widać tego... Przyszła pora na kolor... oj kolor był dobrany zanim ją kupiłem xD Trafiło na uroczy śliczny cukierkowy kolorek który od razu położyłem ![]() Pierwsze oględziny na zadupku: ![]() Więc dalej: bak... lewy boczek (prawego brak), błotnik... trutututu iii malowanko ![]() Wiadomo, budżetowo, sprejem, kolor brokatowy róż "diamant" podwójny metallic Zaczęło się składanie... rama pierwsza, amorki itp, zadbałem o pomalowanie napisów na oponach, poskładałem póki co: ![]() I następnego dnia po naklejki do sklepu i... ![]() ![]() Sprzecior że mucha nie siada xD Silnik mam w częściach ale nie składam go, kupowałem inny ale nie wyszło ... niestety eh... więc dalej będę szukał innego. Póki co jawa czeka prawie gotowa na silnik, do kupna : Silnik, prawy boczek, wkład lampy z ramką, plastiki baku i jakieś duperelki. Będzie cudowna cukierkowa jawucha ![]() RE: Różowa Jawa 350 TS - Jaca - 17-01-2020 09:51:56 Smaczku całemu temu projektowi dodaje tablica LES :D :P RE: Różowa Jawa 350 TS - krystian276 - 17-01-2020 11:24:36 Też tak od razu pomyślałem ![]() ![]() RE: Różowa Jawa 350 TS - Karol001 - 17-01-2020 12:31:46 Cud miód picuś glancuś ![]() ![]() ![]() RE: Różowa Jawa 350 TS - krystian276 - 17-01-2020 13:29:28 Co najważniejsze... można sie pokazać na wsi z wypasioną torbą ![]() ![]() RE: Różowa Jawa 350 TS - krystian09295 - 16-04-2020 20:37:28 Jak tam jawaszka ? ![]() RE: Różowa Jawa 350 TS - romek - 16-04-2020 21:13:29 Bardzo ładna Jawa ![]() |