![]() |
Przemi żegna Was - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Przemi żegna Was (/showthread.php?tid=49912) |
Przemi żegna Was - Przemi998 - 04-01-2020 03:21:25 Nie traktować tego jak głupote czy coś, wyrosłem z tego. Nie odchodze przez coś, kogoś itd Chciałem wszystkim podziękować za mile spędzone chwile , poznałem naprawde świetnych ludzi. Jeśli kiedyś kogokolwiek tu w jakiś sposób uraziłem itd to szczerze przepraszam . Do nikogo nie mam o nic pretensji i nigdy do nikogo osobiście nic nie miałem, a to co odbywa sie wirtualnie to inna sprawa. Jeśli by ktoś potrzebował pomocy czy kontaktu do mnie to napewno znajdzie na Facebooku Jeszcze raz WSZYSTKIM dziękuje i pozdrawiam RE: Przemi żegna Was - kacperszkudlarek - 04-01-2020 03:55:02 No cóż tak jak w tej piosence 'nic nie może przecież trwać...'. Widzę stara gwardia już powoli wykrusza się. Ogl myślę że masz tam jeszcze jakiegoś bzyka i od czasu do czasu nas odwiedzisz chociaż ![]() No co, trzymaj się do Kiedyś! RE: Przemi żegna Was - axelbenq - 04-01-2020 16:49:38 Niebawem powstanie chyba obok działu Powitalnia dział "Pożegnalnia" ![]() RE: Przemi żegna Was - Tomasso94 - 04-01-2020 20:24:12 Wrócisz do tego, wiem to po sobie ![]() ![]() RE: Przemi żegna Was - Bartek - 06-01-2020 11:47:00 Tomek ma rację ![]() ![]() RE: Przemi żegna Was - Jakub - 06-01-2020 19:52:31 Wszystkiego dobrego Przemek! Ale wrócisz, ja też wracam powoli wirtualnie ![]() RE: Przemi żegna Was - Błażej - 28-03-2020 02:37:58 Oby mnie nie spotkało to co was. Takie sentymenty. Póki co nie mam objawów powrotu do pierdziawek. Może jedynie ten Dantom co stoi 8 rok rozebrany.. Przemi... coś mi ten nick mówi, ale wybacz kolego pamięć zawodzi. Człowiek się postarzal, zajął się czym innym w życiu i takie efekt jest. Jakby nie było to powodzenia w życiu prywatnym. Domyślam się że masz już pewnie że 20 lat spokojnie. RE: Przemi żegna Was - romek - 28-03-2020 10:12:50 Eee, ja mam 26 lat, dorosłe zycie i jeszcze z tego do końca nie wyrosłem ![]() RE: Przemi żegna Was - Mixol - 28-03-2020 12:30:56 Ja mam 36 lat, też miałem etap zawieszenia Wuesek, Rometów na kilka lat tak gdzieś w 2007 roku.Jak życie się już trochę poukładało przy dopingu mojej narzeczonej a obecnie żony wróciłem do hooby.Były Romety, potem tylko Wueski a w zeszłym roku znów nawróciło mnie na wyroby z Bydgoszczy.Wspomnienia i marzenia które były za dzieciaka, tego nie da się z siebie wyplenić ![]() RE: Przemi żegna Was - ananas - 28-03-2020 15:02:03 Też miałem etap zawieszenia gdy kupiłem pierwszy samochód i zacząłem przy tym grzebać, do tego studia, inne hobby i jakoś ucichło na jakiś czas, ale spokojnie, wróciło, od moplików chyba się nie da do końca odejść ![]() ![]() RE: Przemi żegna Was - romek - 28-03-2020 22:14:05 Motorowery prawda były za grosze. Dzisiaj może też nie jest to jakieś bardzo ruinujące kieszeń hobby, ale wzrost cen jest znaczny. Sięgnąć pamięcią 10-12 lat temu. Kumpel sprzedał za 300 zł sprawnego Komara 3 z papierami, i to była wtedy wysoka cena, nawet go ogłaszałem tu na forum i nie było chętnych. Dziadek od którego kupiłem sztywniaka miał nowego Ogara 205 z przebiegiem 3000 km, stan dziewiczy, oczywiście też z papierem. Pojechał gdzieś na wieś na dobicie za 800 zł. Kuzyn miał pięknego Komara również z papierami i ta sama historia, tylko że za 150 zł. Inny kolega Jawkę mustang ale bez papierów za 100 zł, inny kaczkę z papierem za 350. Wszystkie te motorowery miałem okazję kupić ale wtedy to było dla mnie drogo. Dzisiaj nie myślałbym ani chwili. Cała ta pseudomoda nakręcona głównie przez telewizję, programy Mikiciuka i reportaże o fabrycznie nowym maluchu za miliony. Jeśli chodzi o maluchy, to w tamtym okresie za płotem miałem złomowisko i tam się przewijały wszystkie modele, od ST '76 z beżową tapicerką, przez BIS, po EL. Wszystkie w jednej cenie - 300 zł, w niektórych możliwe do wyrwania dokumenty. Dzisiaj od roku szukam jakiekokolwiek zdrowego malucha do 4000 zł ale niestety. Ludzi powaliło. Co do tanich części to jednak w tamtym okresie były one bardzo kiepskiej jakości, dzisiaj przykładowo co prawda nie kupimy już zestawu cylinder+tłok za 60 zł ale za to możemy kupić podobno dobrego Almota za 200 zł. My faktycznie w większości żyliśmy w czasach kiedy się niespecjalnie na to patrzyło jako na zabytki tylko normalne wozidła do pojeżdżenia. RE: Przemi żegna Was - Wodnik - 28-03-2020 23:15:51 Nasza młodość to Romet nie był niczym wyjątkowym bo był w każdym domu na wiosce. Sprzęty do zajeżdżenia to były. ![]() ,,Sobie Pioter polatasz a jak się do końca popsuje to na złom się zawiezie." RE: Przemi żegna Was - Bartek - 31-03-2020 22:58:41 (28-03-2020 22:14:05)romek napisał(a): Motorowery prawda były za grosze. Dzisiaj może też nie jest to jakieś bardzo ruinujące kieszeń hobby, ale wzrost cen jest znaczny. Sięgnąć pamięcią 10-12 lat temu. Kumpel sprzedał za 300 zł sprawnego Komara 3 z papierami, i to była wtedy wysoka cena, nawet go ogłaszałem tu na forum i nie było chętnych. Dziadek od którego kupiłem sztywniaka miał nowego Ogara 205 z przebiegiem 3000 km, stan dziewiczy, oczywiście też z papierem. Pojechał gdzieś na wieś na dobicie za 800 zł. Kuzyn miał pięknego Komara również z papierami i ta sama historia, tylko że za 150 zł. Inny kolega Jawkę mustang ale bez papierów za 100 zł, inny kaczkę z papierem za 350. Wszystkie te motorowery miałem okazję kupić ale wtedy to było dla mnie drogo. Dzisiaj nie myślałbym ani chwili. Cała ta pseudomoda nakręcona głównie przez telewizję, programy Mikiciuka i reportaże o fabrycznie nowym maluchu za miliony. Jeśli chodzi o maluchy, to w tamtym okresie za płotem miałem złomowisko i tam się przewijały wszystkie modele, od ST '76 z beżową tapicerką, przez BIS, po EL. Wszystkie w jednej cenie - 300 zł, w niektórych możliwe do wyrwania dokumenty. Dzisiaj od roku szukam jakiekokolwiek zdrowego malucha do 4000 zł ale niestety. Ludzi powaliło. Co do tanich części to jednak w tamtym okresie były one bardzo kiepskiej jakości, dzisiaj przykładowo co prawda nie kupimy już zestawu cylinder+tłok za 60 zł ale za to możemy kupić podobno dobrego Almota za 200 zł. Moda na klasyki powróciła i każdy ceni niestety jak za woły.. Cieszę się, że ten bakcyl wrócił. Dzięki namowie teścia udało się odkupić Mietka od Anii (za co mega dziękuję i będę dbał lepiej niż o siebie ![]() ![]() Planów jest wiele co do kolekcji.. na razie ogranicza mnie miejsce i inne priorytety. Ale kto wie.. co pokaże życie.. |