![]() |
Romet Chart 210 Elektronik - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Chart 210 Elektronik (/showthread.php?tid=49279) |
Romet Chart 210 Elektronik - Karoll - 21-07-2019 20:46:44 Witajcie. Chciałbym Wam zaprezentować mój motorower - Romet Chart 210. Ostatni polski motorower, konkurent Simsona, wyprodukowany w liczbie ok. 100 000szt. Postaram się moją pracę, która trwała 22miesiące zamieścić w jednym poście ![]() Będąc jeszcze nastolatkiem pomykającym na Romecie Ogarze 205 myślałem o zmianie go na inną, fajniejsza 50tkę. Rozglądałem się za głównie za Simsonem, Charta też brałem pod uwagę - w myśl zasady "na co pierwsze trafię". Obserwowałem oferty sprzedaży aż trafiłem w grudniu 2009r na ciekawe ogłoszenie Charta. Szybki kontakt - zaklepany, ale 215km ode mnie w Wadowicach. Kolejny telefon - pojazd załatwiony (miałem 14lat, to sam nie pojadę ![]() Stan z dnia zakupu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przerejestrowanie, przegląd, złożenie, kilka dni jazdy, by wiedzieć co i jak i się zaczęło - RENOWACJA ![]() Stan sprzed rozłożenia: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na I rzut poszedł silnik. Wszystko co odbiegało od normy wymienione na nowe ZMD. Nawet dorobiłem plomby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejną etapem była rama - poszła do rozkręcenia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczęło się skupowanie elementów org, które nie tak łatwo zdobyć niestety... Ogólnie kompletowanie ramy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przegląd i malowanie proszkowe el. na czarno ![]() ![]() ![]() ![]() ... srebrno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... i biało (na koniec przyklejenie naklejek nowych, robionych na wzór org): ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Następnie galanteria: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I składanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W miedzy czasie poprzedni właściciel dosłał mi instrukcje obsługi, za co serdecznie mu dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skompletowałem sobie artykuły z prasy o Charcie: ![]() Trafiłem także na kask BELLA w pokrowcu w fajnym stanie. Identyczny model mieli testujący Charty, np 24godzinny test na torze Poznań ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i po 22 miesiącach (nota bene zmieszczonych w jednym poście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Przebieg na liczniku to jego całkowity, od nowości to go nie zerowałem ![]() Chart głównie stoi w garażu, jednak czasami wyjeżdża. Tutaj jeden taki wyjazd. Data: 06.07.2014 Miejsce: Tarnobrzeg Impreza: II spotkanie pojazdów PRL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowanie: Początek: wiosna 2010 Koniec: zima 2012 Efekt: oceńcie sami ![]() Pozdrawiam ![]() RE: Romet Chart 210 Elektronik - klodian2002 - 21-07-2019 21:34:49 Super robota, tak samo twoja renowacja Ogara. Szacunek za tyle zdjęć, wszystko jest udokumentowane, przyjemnie się przegląda ten temat ![]() ![]() RE: Romet Chart 210 Elektronik - damian94 - 21-07-2019 21:38:39 Zdjęcia się nie otwierają jak trzeba. Nie chciałbyś sprzedać cylindra i gaźnika? RE: Romet Chart 210 Elektronik - Karoll - 21-07-2019 22:12:04 (21-07-2019 21:34:49)klodian2002 napisał(a): Tylko pytanie skąd pomysł na plomby? Chyba nie chodzi o to by przy sprzedaży oszukać kupca?Nie ![]() damian94, cylinder jak i gaźnik zostają u mnie. W miedzy czasie kupiłem głowice do kompletu (nie ma jej na zdjęciach), tak wiec póki mam Charta to nie sprzedaję ![]() Co do zdjeć - chciałem edytować i poprawić zdjęcia wgrane na inny, normalny serwer, ale to forum ma dziwną opcję w postaci blokady na edycję po 15minutach. Jak Administrator poprawi tę opcję, to od razu to naprawię ![]() RE: Romet Chart 210 Elektronik - Dawdzio - 21-07-2019 22:31:02 Forum samo zmniejsza zdjęcia, więc miniaturki nie działają. Napisz post z treścią do podmiany i zgłoś go, zamienimy. A serwer - najlepiej forumowy ![]() RE: Romet Chart 210 Elektronik - Deecuu - 02-12-2019 21:57:22 siemka posiadasz może głowice na zbyciu? ![]() RE: Romet Chart 210 Elektronik - Karol001 - 03-12-2019 12:08:18 Renowacja pełną parą, przekozak z tego charta pozdrawiam ![]() |