Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Pytania (/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy (/showthread.php?tid=49156) |
Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy - zbieracz rometów - 27-06-2019 21:36:45 Siema ! Pewnie kojarzycie mojego komara którego składam z gołej ramy http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=48993 każda część w nim jest z innej parafii nie mam do niego dokumentów dlatego mam pytanie czy po złożeniu będę mógł go legalnie zarejestrować ? Z góry dziękuję RE: Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy - ananas - 27-06-2019 23:49:32 Jeśli nie masz papierów do ramy na której składasz, to ewentualnie tylko na zabytek. RE: Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy - zbieracz rometów - 28-06-2019 00:08:06 (27-06-2019 23:49:32)ananas napisał(a): Jeśli nie masz papierów do ramy na której składasz, to ewentualnie tylko na zabytek. ale przecież do rejestracji na zabytek musi mieć co najmniej 75% części oryginalnych RE: Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy - NoSeLatamTrochu - 28-06-2019 00:43:30 No to co chińskie montujesz? z tego co mi wiadomo to : Idziesz do sądu musisz mieć kilku świadków ze pojazd znajduje się na twojej posesji co najmniej 3 lata dostajesz kwity i latasz z tym po urzędach, jak bym słowa kartofelera słyszał no i tak jest a pozatym jak oni mieli by to sprawdzić czy to wszystko oryginalne ? RE: Rejestracja Komara złożonego z gołej ramy - Semmao - 28-06-2019 13:35:59 (28-06-2019 00:43:30)NoSeLatamTrochu napisał(a): Idziesz do sądu musisz mieć kilku świadków ze pojazd znajduje się na twojej posesji co najmniej 3 lata dostajesz kwity i latasz z tym po urzędach, jak bym słowa kartofelera słyszał Haha to dobre Fajnie by było jakby to było takie łatwe jak piszesz, ale zasiedzenie ruchomości to gruba sprawa. Odradzam tą drogę, może za 20-30 lat będzie warto jak naprawdę będą to grubo historyczne pojazdy. Najlepsza, najtańsza i najskuteczniejsza metoda: zakup ramy z papierem i przekładka. |