Składanie silnika skrzynia biegów. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Składanie silnika skrzynia biegów. (/showthread.php?tid=49113) |
Składanie silnika skrzynia biegów. - Tibia74 - 20-06-2019 11:53:06 Witam 1 raz próbuje złożyć silnik . Czy skrzynia jest dobrze złożona? Co robić z kopką?? jak nią kręce to ta sprężyna ciągle spada z tego górnego trybu. Pomóżcie panowie zależy mi żeby go dzisiaj zrobić. RE: Składanie silnika skrzynia biegów. - Tibia74 - 20-06-2019 14:18:24 jak probóje ją naciągać do przodu to ciągle zlatuje mi sprężyna z tego rowka nie wiem o co chodzi RE: Składanie silnika skrzynia biegów. - gabriel0 - 20-06-2019 14:28:14 Złapać w kombinerki koniec sprężyny i zagiąć tak by nie wyślizgiwał się z otworu. Jeszcze nigdy jawki nie robiłem, więc proszę o doprecyzowanie czy ta sprężyna napewno ma tam siedzieć. A teraz widzę. Sam koniec sprężyny masz pęknięty. Musisz to bardziej zagiąć kombinerkami. Nie przesadź, by nie pękła jeszcze dalej. RE: Składanie silnika skrzynia biegów. - Tibia74 - 20-06-2019 16:01:15 (20-06-2019 14:28:14)gabriel0 napisał(a): Złapać w kombinerki koniec sprężyny i zagiąć tak by nie wyślizgiwał się z otworu. Jeszcze nigdy jawki nie robiłem, więc proszę o doprecyzowanie czy ta sprężyna napewno ma tam siedzieć. Dlaczego po spolowieniu karterow wal przestaje się obracać??? Nie jest to raczej z mojej winy ponieważ z tego samego powodu go rozpolawialem, ale po rozpolowieniu zaczął się obracać. RE: Składanie silnika skrzynia biegów. - Odrestaurator - 20-06-2019 18:17:42 Po złożeniu musisz odprężyć wał i resztę wałków poprzez lekkie uderzenie gumowym młotkiem lub drewnem z obu stron. Po założeniu nowych uszczelniaczy też będzie się ciężej kręcić ale to norma i po krótkim czasie będzie już normalnie. |