DHL NIE POLECAM. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Usługi (/forumdisplay.php?fid=202) +--- Wątek: DHL NIE POLECAM. (/showthread.php?tid=48225) |
DHL NIE POLECAM. - Majerano - 09-01-2019 17:12:11 Hej. Pisze ku przestrodze gdyby ktoś cos chcial kiedyś cos wysyłać. SERDECZNIE NIE POLECAM KURIERA DHL. kurier sie nie zjawił w umówionym czasie, po czym awiozował paczkę. Pojechałem do punktu w ktorym rzekomo zostawił paczke, oczywiście jej nie bylo. Zeby sie do dzwonic do dhl to tez trzeba czekać z 20 min nim ktoś ci łaskawie odbierze. Miała być interwencja a przez nastwpny tydzien nie bylo żadnych informacji ze strony dhl co sie dzieje z paczką. Po kilku telefonach paczka miała być dostarczona do domu. Przyszedł sms ze paczka czeka na odbiór w punkcie w żabce... Paczka była w całkiem innym punkcie niż miała być... (Nie wiem czy w dobrym dziale to napisalem jak cos to poprawcie) RE: DHL NIE POLECAM. - Artur - 09-01-2019 17:22:20 Nie, żebym bronił, ale... liczysz na jakiś zbiorowy bunt wobec tej firmy czy jak? Problemy z paczkami zdarzają się zawsze - nie ważne, czy to DHL, poczta, DPD, InPost czy jakikolwiek inny wymysł. Większość firm traktuje klientów podobnie. Także... Pomijam już taką drobnostkę, jak to, że kurierzy to jednak podwykonawcy (przynajmniej w większości). RE: DHL NIE POLECAM. - seler1500 - 09-01-2019 17:27:32 Takie zachowanie to normalka, ja już się przyzwyczaiłem. Czasem kurier dostaje więcej paczek niż powinien i choćby nie wiadomo jak chciał, nie wyrobi się w swoich godzinach pracy, a czasem musi wrócić na konkretną godzinę itp. A co do dalszej części to niestety miałem podobne cyrki, teraz nie kontaktuję się z nimi w ogóle i dostaję paczkę następnego dnia. RE: DHL NIE POLECAM. - Majerano - 09-01-2019 17:38:21 (09-01-2019 17:22:20)Artur napisał(a): Nie, żebym bronił, ale... no ja rozumiem ze kurier sie moze spoznic z paczka czy cos wszyscy jestesmy ludzmi. Ale dzwonienie i proszenie sie o paczke to chyba nie jest normlane? Moze i kurierzy to podwykonawcy ale w ktorej innej firmie nie dostajesz nr tel. do kuriera? Tylko w DHL... Wysyłałem i odbierałem juz naprawde dosc duzą ilosc paczek i naprawde nigdy nie było takich cudów ze zamawiasz paczke na konkretny adres a kurier nawet nie podejmuje proby doreczenia tylko zostawia w punkcie. Nie licze na nic tylko chcę żeby ktos nie musial tracic czasu z tą firmą i niepotrzebnie sie denerwowac. RE: DHL NIE POLECAM. - Artur - 09-01-2019 17:44:33 Cytat:ale w ktorej innej firmie nie dostajesz nr tel. do kuriera? A wiesz, że to zależy m.in. od sposobu nadania? Korzystając z różnych firm, numer dostaję może w 10-30% przypadków. RE: DHL NIE POLECAM. - bartosz1907 - 09-01-2019 17:54:53 Majerano przygotuj się na to, że za chwilę niektórzy "mysliciele" z forum napisza Ci żebyś nie zawracał d... jego wysokości kurierowi jakimiś tam swoimi paczkami RE: DHL NIE POLECAM. - Majerano - 09-01-2019 18:17:48 (09-01-2019 17:54:53)bartosz1907 napisał(a): Majerano przygotuj się na to, że za chwilę niektórzy "mysliciele" z forum napisza Ci żebyś nie zawracał d... jego wysokości kurierowi jakimiś tam swoimi paczkamiNo racja. Przeciez to jego dobra wola czy dostarczy czy nie. A jak nie to znaczy ze paczka nie była godna dostarczenia hehe RE: DHL NIE POLECAM. - Odrestaurator - 09-01-2019 18:28:16 Nie mierz całego DHL jedną miarą (ja np. nigdy nie miałem problemów z żadnym kurierem, nawet muszę ich pochwalić w moim rejonie), to wszystko zależy od kuriera, to on sam dostarcza paczki tyle ile zdoła, bo ma płacone od paczki. Zdarzyło się, trudno. Lajf is brutal. RE: DHL NIE POLECAM. - Artur - 09-01-2019 21:20:19 Cytat:przyjeżdżali prywatnymi samochodami jacyś podnajęci ludzie (nie z DHL) Polecam popatrzeć na auta Geisa (dawny K-EX). To dopiero jest zabawa! RE: DHL NIE POLECAM. - gabriel0 - 09-01-2019 22:56:32 "nazwa użytkownika", ludzi do pracy nie brakuje. Brakuje ludzi do płacenia RE: DHL NIE POLECAM. - zbieracz rometów - 10-01-2019 15:24:14 Ja osobiście polecam DPD |