Romet kadet + 019 primary tuning - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Romet kadet + 019 primary tuning (/showthread.php?tid=46966) |
Romet kadet + 019 primary tuning - NoSeLatamTrochu - 04-07-2018 00:01:00 Witam Mam jakiś 019 w skrzynce. Chciałbym w nim zrobić taki tuning konkret ale bez szaleństw : -Porting, 50/4 -tłok jakiś mocniejszy -spawak (daleka przyszłość) -lepsze sprzęgło -gaźnik k60b/16n1 Ogólne usprawnienie silnika nie ingerując zbytnio w Oryginalny wygląd. Całość miała by siedzieć w moim kadeciku : Potraktował bym to jako nieszkodliwy tuning, gdyż kadeta mam 99% oryginalnego i wymienił bym tylko silnik, co na wszystkie rzuty oka by wyglądało tak samo jak przedtem. W planach jest nabyć ramę od M-2'ki i wtedy zaaplikować spawaka. Na chwilę obecną jestem na poziomie kompletowania części i drobnego remontu silnika. Wszystko rozłożone, w trakcie czyszczenia. Jak znajdę odpowiedni tłok, to leci razem z cylindrem do Lagoona. Brakuje mi : -wodzika biegów -zmieniacza biegów -tłoka (zatarty) Mam : -Nowe łożżyska -Nowe simmery -Nowe śróbki A tak to wszystko mam sprzęgło będzie trochę customowe ale o tym w przyszłości. Mile widziana pomoc w zdjęciu łożysk z wału, ale chyba je przetnę flexem i tyle |