![]() |
Numery silnika - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Numery silnika (/showthread.php?tid=46798) |
Numery silnika - remix301 - 14-06-2018 19:50:20 Siema czemu w niektórych silnikach 023 numery są nabite koło gaźnika a w innych koło wydechu? RE: Numery silnika - Odrestaurator - 15-06-2018 00:26:12 Pewnie nie było na to reguły, raz bito tu raz tu. W sumie to ciekawe czy jak nabite są przy gaźniku to czy jest odlew na numery przy wydechu ale pusty? może w którymś roczniku bili tu a w innym gdzie indziej. Zdarzały się też silniki bez numerów, to pewnie kolejna zagadka Dezametu... RE: Numery silnika - Motorowerzystka - 15-06-2018 10:07:09 Odrestaurator napisał(a):W sumie to ciekawe czy jak nabite są przy gaźniku to czy jest odlew na numery przy wydechu ale pusty?Na silniku motorynki tak właśnie miałam. Tyle że już go nie mam i nie mam jak pokazać ![]() RE: Numery silnika - Majerano - 15-06-2018 13:20:20 (15-06-2018 00:26:12)Odrestaurator napisał(a): Pewnie nie było na to reguły, raz bito tu raz tu. W sumie to ciekawe czy jak nabite są przy gaźniku to czy jest odlew na numery przy wydechu ale pusty? może w którymś roczniku bili tu a w innym gdzie indziej. Zdarzały się też silniki bez numerów, to pewnie kolejna zagadka Dezametu... Mam kilka dezametów i w jednym mam przy gaźniku a w 2 przy wydechu, mogę potem zrobić zdjęcia. |