![]() |
Romety Wojtka. :) - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romety Wojtka. :) (/showthread.php?tid=46717) |
Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 03-06-2018 23:20:59 Hej, cześć i czołem. Pokażę wam tu moje składaki. Jeden to Romet Stella, który jest u nas już od dawien dawna, a drugi to Romet Jubilat wyrwany od kumpla za 50zł. Ogólnie muszę włożyć w nich trochę kasy, pracy i serca, żeby wyglądały tak jak chcę, ale nie będzie to jakoś szybko zrobione. Najpierw foto Stelli i szybka lista co do zrobienia.
![]() Do roboty: - oświetlenie i odblaski, - sprawdzenie ramy i ewentualne jej naprostowanie, - wymiana pospawanego na sztywno kierownika, - zakup dynama i zrobienie całej instalacji od niego, - być może kiedyś malowanie. Teraz czas na Jubilata: ![]() Do zrobienia: - oświetlenie i odblaski, - reanimacja dynama i położenie nowej instalacji, - kupno siodła, - ogarnięcie opony i dętki przód, - ogarnięcie hamulca przedniego, - malowanie i chromowanie. Jubilat aktualnie stoi już bez opony i dętki na przodzie oraz wyleciało już siodło. To chyba na razie tyle, na pewno o czymś zapomniałem. Tutaj foto ich razem: ![]() Zapraszam do komentowania. ![]() RE: Romety Wojtka. :) - rafi555 - 04-06-2018 01:12:09 Ten jubilat no nie jest przypadkiem jubilat lux ? RE: Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 04-06-2018 10:30:25 (04-06-2018 01:12:09)rafi555 napisał(a): Ten jubilat no nie jest przypadkiem jubilat lux ? Tak szczerze to nie wiem, bo aż tak się na tym nie znam, a po czym rozpoznać, który to może być? ? RE: Romety Wojtka. :) - zbieracz rometów - 11-06-2018 23:11:29 jubilat lux ma bodajże przerzutki 3 biegi chyba RE: Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 24-06-2018 00:31:22 Hej, cześć i czołem. Romety aktualnie stoją nie ruszane, bo nie mam wolnych funduszy na części do nich, ale jest coś nowego. Do garażu wpada dzisiaj Jubilat Lux (wersja z przerzutkami) z Kowalewa Wlkp. Data produkcji wg. numerów na ramie to lipiec 93r. Historia nabycia go przeze mnie jest trochę śmieszna, bo wywoziłem śmieci jednej osobie na PSZOK i pewien pan przywiózł go w samochodzie, pytam się czy go wyrzuca. Powiedział, że tak, ale mogę go sobie zabrać. To od razu odłożyłem go sobie i obczaiłem co jest do zrobienia, a jest tego naprawdę nie wiele, bo:
- zrobić linkę od hamulca tylnego, - ogarnąć temat przerzutek, bo nie można ich zmieniać, - wymienić siedzisko, - sprawdzić oświetlenie czy działa i naprawić lampkę tylną. Jedna fotka zaraz po nabyciu. ![]() ![]() Zapraszam do komentowania. ![]() RE: Romety Wojtka. :) - Wigrus - 24-06-2018 12:05:51 Jako zagorzały zwolennik wypustów z początku lat '90 i wielki fan przerzutek planetarnych jestem na tak. Doskonały. RE: Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 25-06-2018 13:59:30 Jeśli ktoś jest zainteresowany kupnem czerwonego Jubilata to zapraszam na pw. ![]() RE: Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 27-06-2018 01:49:17 W Jubilacie z Kowalewa ogarnąłem hamulce, wymieniłem obudowę łańcucha na nową i jest aktualnie do jazdy. Zostało zrobić przerzutki, wymienić cały ten bajer od ich zmiany, ogarnąć lepsze siodło, zmienić mocowanie przedniej lampki, podłączyć ją jak i tylną gdy będzie wymieniona. Dwie szybkie foty jak to teraz wygląda.
![]() ![]() ![]() RE: Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 03-10-2018 20:49:32 Jeśli ktoś jest zainteresowany Jubilatami to zapraszam do kontaktu. Potrzebuje kasy i miejsca w garażu, jak nie sprzedam lecą na złom. :/ RE: Romety Wojtka. :) - Dawdzio - 03-10-2018 20:55:39 O, fan Rometu ratujący zabytki... RE: Romety Wojtka. :) - rafi555 - 04-10-2018 23:28:35 (03-10-2018 20:49:32)Wojtek. napisał(a): Jeśli ktoś jest zainteresowany Jubilatami to zapraszam do kontaktu. Potrzebuje kasy i miejsca w garażu, jak nie sprzedam lecą na złom. :/ Jak byś kupca nie znalazł to mogę je przygarnąć za niewielką cenę . Nigdy nie wywalaj na złom, lepiej dać za darmo a nawet dopłacić ![]() RE: Romety Wojtka. :) - zaz - 07-10-2018 08:48:12 Fajne jubilaty. Jeśli je chcesz sprzedać to wystaw w grupach o rometach na FB. RE: Romety Wojtka. :) - Wojtek. - 08-10-2018 10:11:31 Czerwony poszedł, jakby ktoś był chętny na fioletowego z przerzutkami to priv ![]() |