![]() |
Czy dobrze założyłem tłok? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Czy dobrze założyłem tłok? (/showthread.php?tid=45927) |
Czy dobrze założyłem tłok? - XStuntManiac - 03-02-2018 20:59:56 Witam, pytanie jak w temacie. Mam silnik 023. Mianowicie nie miałem na tłoku żadnych oznaczeń, oprócz dwóch liter, bodajże "NB", zaznaczyłem sobie zamki pierścieni markerem na denku tłoka, i sprawdziłem, że są "na dole", czyli wychodzą między kanałami przepłukowymi, a kanałem wydechowym, czyli nie powinno się nic ułamać. Coś by się może stało, gdybym założył tłok zamkami "w górę"? Pierwszy raz sam składałem ten silnik, nie chciałbym niczego zepsuć. RE: Czy dobrze założyłem tłok? - JGNZM - 03-02-2018 21:49:52 Niemożliwe, żeby nie było strzałki. Ale jeśli nie ma, a sprawdziłeś to, czy zamki nie są na kanałach, to nic złego się nie stanie. RE: Czy dobrze założyłem tłok? - rafi555 - 03-02-2018 21:50:07 Nie było strzałki? Jak źle założyłeś to zatka trochę kanały. RE: Czy dobrze założyłem tłok? - TheKocur - 03-02-2018 23:35:41 Mi się wydaje ,że zamki powinny iść w stronę dolotu ![]() Czy dobrze założyłem tłok? - XStuntManiac - 04-02-2018 01:04:09 Odpala, chodzi ładnie na niskich obrotach, na najwyższe nie wychodzi, tylko go jakby lekko dławiło, ale to może przez to, że są nowe pierścienie i może być lekko za późny zapłon. Mogę jutro zrobić filmik, coby nie wróżyć z fusów. Wysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka RE: Czy dobrze założyłem tłok? - nofack - 23-02-2018 09:11:53 Przecież choc by nie bylo na tloku zadnych oznaczen na tloku co zdarza sie rzadko to tlok zawsze sie montuje zamkami do gory- przynajmniej tak mnie uczono- zawsze zamkami w strone gaznika nigdy na odwrot . RE: Czy dobrze założyłem tłok? - kaziq - 23-02-2018 16:45:59 Przy jakichś modzonych zestwach moźe wypadać różnie, ale w dezametach zawsze do wydechu idą zamki. |