Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina (/showthread.php?tid=45770) |
Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - siedlczanin2000 - 08-01-2018 21:07:03 Witam Forumowiczów! W listopadzie tamtego roku stałem się właścicielem Wigry 3 z 1983. Tak wyglądał na samym początku: Tutaj po pierwszym uruchomieniu: Po wstępnym czyszczeniu: A mniej więcej tak wygląda teraz: W planach miałem go skompletować (niedługo powinna dojść pasująca pompka i lampka łezka), wyczyścić, wypolerować i oddać koła do centrowania. Podczas czyszczenia coraz bardziej zaczął przeszkadzać mi obdrapany lakier, który stracił już dawny kolor dość widocznie. Jednak muszę uważać na naklejki, których już nie dostanę. Z tego co wyczytałem jest to kolor Niebieski Chagall L70. Jak najlepiej go pomalować? Czy spray da radę? Może oddać gdzieś ramę do zrobienia? I czy w razie malowania to będzie podobny kolor? KLIK Komentujcie! RE: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - epwaspotter - 08-01-2018 21:21:04 Naklejki mozna dostać bez problemu...co do lakieru to zależy. Ka chciale w jednym zdobić zaprawki sprayem ale bez podkładu nie pokryje ładnie...wiec caly trzeba malować...koszt podkładów i spreyow jest ekonomicznie i jakosciowo nieadekwatny do piaakowania i malowania proszkowego... kwestia subiektywna...co chcesz mieć - czy 100% oryginał ale obdrapany czy 100% nowke ale położony lepiej niz fabryka P.s ciezko dobrać w palecie ral kolor zblizony do oryginału...ale juz trafisz to jest super RE: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - siedlczanin2000 - 08-01-2018 21:25:16 Naklejkę z nazwą modelu i z ostrzeżeniem dostanę, ale tych z napisem Supercycle już nie znalazłem, a to dzięki nim ten rower jest trochę bardziej wyjątkowy niż zwykłe Wigry. RE: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - epwaspotter - 09-01-2018 18:47:23 A pod tą " supercycle" nie ma oryginslnej rometowskiej? RE: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - nie_mientki - 09-01-2018 19:28:41 (09-01-2018 18:47:23)epwaspotter napisał(a): A pod tą " supercycle" nie ma oryginslnej rometowskiej? Te naklejki były naklejane na eksportowe wersje, więc niewykluczone że ta jest oryginalna. Choć Wigry z taką nie pamiętam żebym widział. RE: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - siedlczanin2000 - 09-01-2018 21:35:26 Na forum było już identyczne Wigry, ale mój ma mniejszy numer i jest w gorszym stanie. KLIK Jak widać takie naklejki są w nim od nowości. RE: Supercycle Wigry 3 '83 siedlczanina - siedlczanin2000 - 15-01-2018 15:09:51 Z Wigry powoli coś się dzieje, ale mi się nie spieszy Na razie trochę go rozebrałem i czyszczę, na szczęście rdza schodzi, ale z przednim kołem muszę się trochę pomęczyć. W sumie jedyną rzeczą jaką udało mi się na razie skończyć to naprawa dzwonka Kupiłem lakiery Motip, na razie czekają, raczej nie uciekną nigdzie Udało mi się dostać kilka gratów Do czego może być ta pompka? Ma 36 cm i wybitego pegaza. Na tę chwilę to wszystko, oby znalazł się tylko czas na skończenie wszystkiego. |