![]() |
Volkswagen Polo 6n by alek736 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Volkswagen Polo 6n by alek736 (/showthread.php?tid=45744) |
Volkswagen Polo 6n by alek736 - alek736 - 06-01-2018 12:54:01 Siema wszystkim ![]() Chciałbym wam zaprezentować moje nowe,a zarazem pierwsze auto w życiu,jakim jest Volkswagen Polo 3 generacji z 1998r z silnikiem 1.4 (60km). ![]() Polówka została sprowadzona dwa tygodnie temu z Niemiec,a w moich rękach jest od 2 Stycznia. Z wyposażenia nie ma niestety nic oprócz szyberdachu to golas,ale mi to nie przeszkadza ![]() ![]() No i to chyba wszystko co mogłem o niej opisać,pozostało tylko zarejestrować i jeździć ![]() A co do planów,na pewno na wiosnę wpadną jakieś fajne felgi,a co dalej to się zobaczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - alek736 - 24-02-2018 20:42:31 Widzę,że nikogo Polo nie zaciekawiło,ale cóż się dziwić w końcu narazie seria ![]() Narazie nic wielkiego przy niej nie robię ze względu na pogodę i brak chęci w grzebaniu w zimnym garażu,ale to nie oznacza że nic przy niej nie robiłem ![]() Polo oczywiście już zarejestrowane i opłacone więc już można legalnie jeździć ![]() Pierwsze co zakupiłem to radio marki Pioneer DEH 1900UBG ![]() Drugie co zakupiłem to wycieraczki dedykowane do 6n ![]() ![]() Oczywiście obowiązkowa wymiana oleju i filtrów ![]() ![]() ![]() I narazie to tyle same drobnostki można powiedzieć,ale wiosna zbliża się wielkimi krokami także będę szukał felg,myślę że coś fajnego uda mi się poszukać ![]() RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - Marwerick - 24-02-2018 21:34:01 e kolor fajny ale szkoda że tylko 3 drzwi ,kurła ale że tam takie ciekawy filtr powietrza tam jest to tego to nie wiedział. RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - Stachu.G - 24-02-2018 21:43:53 Porządny wózek jak na taki budżet i pierwsze auto,wiem po sobie ![]() Szyby masz na korbkę? Gazujesz? ![]() RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - stqc - 24-02-2018 22:16:04 Od siebie mogę dodać ze filtroma nie polecam widziałem jak od oleju się rozpadł a od powietrza tdi rozerwało ![]() RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - Przemi998 - 25-02-2018 21:57:08 No Alek gratuluję nowej furmanki ![]() Jaka masz w planach rolkę tu upchać ? Gwint ewentualnie jakiś kit też jest w planach ? RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - Kostian - 19-03-2018 01:03:39 Jest maszyna ![]() ![]() RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - alek736 - 28-08-2018 21:44:23 Marwerick Noo kolor nie jest zły,planuje jeszcze oddać go do polerki bo zrobił się taki matowy i wypłowiały.Gdy go kupiłem to w sumie nawet się cieszyłem że dwu drzwiowy jest,ale jednak po 8 miesiącach użytkowania jest to męczące ![]() Stachu.G No niestety na korbke elektryki ten samochód nie posiada kompletnie. A co do gazu to nie jestem jego zwolennikiem ![]() stqc Osobiście nie miałem nigdy problemu z tą firmą ![]() Przemi998 No niestety,ale plany się zmieniły zostaje jednak seria nie opłaca się w niego zbytnio ładować kasiorki ![]() Kostian No w końcu to 60konna bestia ![]() Siemanko,dawno nic nie pisałem co się działo u Polówki,bo w sumie nic przy niej nie grzebałem tylko jeździłem,nie zawiodła ani razu na szczęście i lepiej żeby tak zostało ![]() Z nowości wizualnych to wpadły tylne lampy Hella Black Magic w sumie nie wiem czy to dobrze się komponuje. Przydały by się też ciemne kierunki przednie i boczne . ![]() ![]() Wpadła również tylna nowa półka,ponieważ w starej były ogromne dziury po głośnikach,a teraz środek od razu ładniej wygląda ![]() ![]() A z usterek przez ten czas użytkowania (8 miesiecy) to pękła tylko linka mechanizmu podnoszenia szyby. Wymieniłem cały mechanizm przynajmniej wiem,że nic się znowu nie zrypie ![]() Ostatnimi czasy zaczęły mi lekko cykac szklanki.Na forach vw piszą ze to normalka,ale mnie to irytuje.Może to też być moja wina bo kupiłem olej z nie właściwymi wartościami smarnymi chodzi mi o normy zamiast 501 01 wlałem 504 00/507 00. Dlatego zamówiłem teraz właściwy olej.Przed wymiana oleju wlałem płukanke i zaraz po wymianie wlałem magiczny preparat jakim jest ceramizer ![]() ![]() ![]() RE: Volkswagen Polo 6n by alek736 - alek736 - 19-01-2020 11:29:50 Witam wszystkich po dłuższej przerwie, dawno nic nie pisałem co się działo, a że dzisiaj trochę mam więcej czasu i weny na pisanie to opowiem Wam co się działo ![]() Zaczniemy od kwestii silnikowej ![]() Sprawa stukających popychaczy się wyjaśniła, po zdjęciu pokrywy zaworów ujrzałem uszczerbioną krzywkę wałka na 4 cylindrze ![]() Także zacząłem szukać nowego wałka niestety ceny oscylują się od 400-600 więc odpuściłem sobie i poszukałem sobie używany w bdb stanie ![]() ![]() Oczywiście wpadły też nowiutkie szklanki firmy INA oraz uszczelka pokrywy zaworów wraz z uszczelniaczem wałka rozrządu ![]() ![]() ![]() Całość poskładana i wszystko wróciło do normy nastała cisza ![]() ![]() Przy takiej naprawie nie mogło zabraknąć wymiany rozrządu, również firmy INA ![]() ![]() Z rzeczy jeszcze istotnych na ciepłym silniku lubił wypadać zapłon, także wpadły przewody zapłonowe wraz że świecami firmy Bosch oczywiście po wymianie wszystko wróciło do normy ![]() ![]() I to tyle dalsza eksploatacja przebiegła bez żadnych problemów i Polo odwdzięcza się swoją bezawaryjnością ![]() Reszta bez zmian wpadły tylko chińskie głośniki oryginalne 21 letnie się spaliły ![]() ![]() Myślę że wszystko opisałem co się działo, ponieważ jest to ostatni mój post o Polo.Miesiąc temu sprzedałem go,posiadałem go prawie dwa lata także sentyment pozostał do pierwszej furki i myślę że jeszcze długo posłuży nowemu właścicielowi . ![]() Jeżeli ktoś chce zobaczyć Polo to zapraszam ![]() https://youtu.be/jrv9iZbahHM Pozdro |