[Pony] Prośba o opinie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Pony (/forumdisplay.php?fid=135) +---- Wątek: [Pony] Prośba o opinie (/showthread.php?tid=45097) |
Prośba o opinie - Snajper350 - 30-09-2017 19:05:53 Witam, mam pytanie dotyczące przywrócenia do stanu idealnego mojej motorynki M1 w załączeniu. Jeśli nie jest tu odpowiednie miejsce na tego typu pytania to przepraszam. A wiec z racji wieku lakier chodź oryginalny to nosi ślady użytkowania tzn. Ryski oraz występują miejsca gdzie lakier odchodzi i tu moje pytanie czy malować cała motorynkę czy nie. I co z oryginalnym napisem na osłonie łańcucha. Dziękuje za pomoc RE: Prośba o opinie - Majerano - 30-09-2017 19:25:08 Ja bym nie malował Tam gdzie większe ubytki lakieru porobić zaprawki, polerka i już masz lakier cukiereczek i oryginalny. Aluminiowe elementy również wypolerować no i w sumie co więcej do ideału? Zadbać jeszcze o mniejsze szczegóły i jest super Oczywiście to tylko moje zdanie. RE: Prośba o opinie - Krzych.R - 30-09-2017 20:54:33 Rób tak aby Tobie się podobało, bo innym nie dogodzisz RE: Prośba o opinie - Snajper350 - 30-09-2017 21:05:01 Może pomaluje błotniki i bak, oczywiście komputerowo dobierając kolor. A jeszcze mam dwa pytania. Pierwsze to co zrobić ze rdza która jest wewnątrz baku ( moja ponia stała sporo lat), czy jest jakiś środek który skutecznie to wyczyści ? A drugie to czy może znacie kogoś kto profesjonalnie po składa mi siedzisko ono jest oryginale tylko ktoś musi troszkę go zszyć ? |