Warto takiego Ogara? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: Warto takiego Ogara? (/showthread.php?tid=4499) Strony: 1 2 |
Warto takiego Ogara? - MichalSR50 - 24-04-2012 23:02:37 Mimo iż kilka dni temu kupiłem Ogara 205, już mam kolejnego na celowniku Tym razem 200, którego sprzedaje mój kolega. Ogarek stał przez ostatnie 4 lata po tym jak przestał chodzić. Nie wiadomo co mu jest, bo rozwalony jest kopniak, mianowicie można sobie spokojnie go ręką ruszać, jakby był na naciśniętym sprzęgle. Raz tylko załapał i kopnąłem go 2 razy, potem znowu lekko chodził. Na pych też nie dało rady, ale to może przez ten okres stania i złe paliwo. Był malowany i to chyba profesjonalnie bo ten lakierek ładnie wygląda. Na zdjęciu tego nie widać bo jest zakurzony. Ale dobra, do rzeczy... nie zainteresowałbym się nim, gdyby nie to, że jest on zarejestrowany i opłacony, a kolega żąda za niego... 250 zł Dla mnie grzechem było go nie brać. Co o nim sadzicie? Powiedzcie mi, co moze być z tym kopniakiem? Oto jego fotki: Uploaded with ImageShack.us RE: Warto takiego Ogara? - wisla98 - 24-04-2012 23:06:00 bierz i nawet nie patrz. Jak kupisz czyścisz gaźnik, wymieniasz wężyk paliwowy i powinien śmigać RE: Warto takiego Ogara? - Dabek333 - 24-04-2012 23:11:38 Za tą kase i stan papiery to co by nie było wart brac RE: Warto takiego Ogara? - komar - 24-04-2012 23:40:57 Ja powtarzam ze brać !!!!!! RE: Warto takiego Ogara? - arasszymaras - 24-04-2012 23:47:21 Ja bym go brał z zamkniętymi oczami RE: Warto takiego Ogara? - MichalSR50 - 25-04-2012 00:06:53 Ale brać to łatwo... a co moze być z tym kopniakiem? Bo ja jestem zielony jeśli chodzi o jawowski silnik RE: Warto takiego Ogara? - Pietrek89 - 25-04-2012 00:26:06 Za taką kasę takiego Ogra warto brać, w dodatku z papierami toż to okazja Co do kopniaka to mogła sprężyna z wałka spaść, ewentualnie może być coś z samym wałkiem. Kopka normalnie wraca czy zostaje na dole ?? Niestety żeby ją założyć trzeba silnik rozpoławiać. Ja swój silnik rozebrałem na części i zgłębiam jego budowę, ale zauważyłem że szybko idzie go ogarnąć RE: Warto takiego Ogara? - MichalSR50 - 25-04-2012 00:31:08 Kopka wraca do pozycji wyjściowej. Ale nie ma innych przyczyn niż ten wałek? RE: Warto takiego Ogara? - Pietrek89 - 25-04-2012 00:56:20 Kurde powiem Ci Michał że nie wiem w takim razie co to może być, może jakiś tryb się wysypał Bez rozebrania silnika ciężko cokolwiek stwierdzić Sam dopiero zagłębiam się w strukturę silnika 223 więc za dużo w tej sprawie Ci nie pomogę Może posiadacze Ogrów 200 bądź Jawek będą wiedzieli co jest nie tak Myślę że to jakaś drobnostka, którą szybko uda się usunąć RE: Warto takiego Ogara? - Tomasso94 - 25-04-2012 07:14:42 Ten kopniak to poszedł półksiężyc, żeby go wymienić trzeba rozpoławiać. Ale z drugiej strony te sprzęty rzadko kiedy lubią być odpalane z tego kopniaka, więc tak czy siak w większości przypadków - jedynka, wystarczy bujnąć i odpalony Za te pieniądze jak najbardziej warto. RE: Warto takiego Ogara? - MrF4k - 25-04-2012 08:02:51 Warto go brać nawet w niezłym stanie jest Z usterkami sb poradzisz nic trudnego do zrobienia RE: Warto takiego Ogara? - Irek - 25-04-2012 09:27:53 Żadna okazja . Ja bym nie brał. Stary Ogar na dodatek 200 i, w niewiadomym stanie technicznym i do poprawek za 250zł to nic specjalnego . Branie sprzętów które wogle nie są na chodzie to też ryzyko, jak jak jeździ to wiadomo że nie ma tragedii . Moja rada , Michał nie skupuj tych pierdziawek bo sie zagracisz tylko, kup jaką Wueche albo MZ i bedziesz miał porządny sprzęt. Masz Simsona, Jawe to po co sie w to pchać i wydawać kase ? Wiadomo ze jak do tego dołożysz to bardzo mała szansa że odzyskasz RE: Warto takiego Ogara? - Romecio - 25-04-2012 09:35:00 Irek nie miałeś,nie wiesz widać pasjonat z Ciebie żaden... Romety z 80 roczników wzwyż jak po stoi jeszcze z 5-10 LAT .To taki ogarek co dzisiaj jest wart 250 zł za 5-10 LAT w takim stanie będzie wart spokojnie około 1 tyś zł a Piękne Ogarki na chodzie około 2,5 tyś ponieważ, jest to Polska motoryzacja jedyne Polskie maszyny ludzie będą się kiedyś bili żeby takiego mieć xD RE: Warto takiego Ogara? - Irek - 25-04-2012 09:44:19 Wzruszające... Miałem takie coś i ciesze sie że sie pozbyłem 250 zł jak widać żadna okazja, rok temu sprzedałem Jawke 23P z dokumentami + Ogara 200 silnik po remoncie (nowy wał) z brakami typu dętki linki + 25 kg części za.... 240zł . Była jeszcze druga rama jawki, bak błotniki , kartery ale nie chcieli to wyrzuciłem na złom. Stały długo na allegro Ogara ceniłem 150 do uzg, Jawke 250 do uzg . Do ogara były lampy, filtr, wydech , schowek błotniki itd no ale nie chciało mi sie tego składać , wydać 50zł na linki, dętki . tu link z tym złomem http://ogloszenia.motocyklowe.info/ogloszenie1558-sprzedam-jawa-z-papierami-ogar-200-komar-czesci-50-romet-motorower-zabytkowy.htm co ciekawe za komara wziąłem 280zł. graciło mi garaż, typy aż ze śląska byli mówi 240 i bierzymy od razu, dobra myśle garaż graci niech biorą i poszło RE: Warto takiego Ogara? - olo1200 - 25-04-2012 09:53:25 Moim zdaniem jak za te pieniadze to warto, stan nie najgorszy, papiery sa takze brac |