![]() |
Chrom proszkowy ocena - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Chrom proszkowy ocena (/showthread.php?tid=42988) |
Chrom proszkowy ocena - gregorian2008 - 17-02-2017 22:28:32 Witam pokaze korpus w chromie proszkowym joozek prosił o jakąs probke oczywiscie podesle mu ja ale prosze tez o ocene jak to wyglada. Koszt jedej sztuki wychodzi okolo 15 zł w zaleznosci od ilosci sztuk wiadomo im wiecej tym taniej ![]() ![]() Powierzchnia nijak nie byla wczesniej przygotowana była tylko wypiaskowana ale juz kilka próbek jest wykonanych po wsteonym przygotowaniu powierzchni takze zobaczymy RE: Chrom proszkowy ocena - AliveC4T - 17-02-2017 23:08:47 Wygląda jak tani lakier srebrny metalik. Czy to zgrubienie na krawędzi to jest zaciek? RE: Chrom proszkowy ocena - gregorian2008 - 17-02-2017 23:11:36 Dzieki piotrze za opinie ![]() ![]() RE: Chrom proszkowy ocena - ananas - 17-02-2017 23:20:58 Jak dla mnie efekt dosyć ciekawy, wygląda jak dobrze zrobiona polerka. Uważam że znacznie lepsza alternatywa od srebrzanek i pseudometalików, bo to już jednak przypomina w jakimś stopniu chrom. RE: Chrom proszkowy ocena - joozek - 18-02-2017 00:06:20 Jeszcze nie widziałem tego na żywo, ale uważam, ze to będzie to, czego oczekuje. ![]() RE: Chrom proszkowy ocena - Adam104100 - 18-02-2017 00:20:31 Zapowiada się ciekawie. Całkiem przystępnie cenowo więc może się skuszę. RE: Chrom proszkowy ocena - Rafku - 18-02-2017 01:11:53 Słabo przystępnie cenowo to wygląda jeżeli patrze na cenę pomalowania tak małego elementu na tle cen mojej lakierni.... Alivec4t, ty miałeś na myśli miejsce, gdzie naķłada się i mocuje klamkę? Też to zauważyłem i mi to nie wygląda na żaden zaciek, tylko po prostu ten lakier jest tam za grubo nałożony, będzie trzeba to zebrać, aby klamka się swobodnie nakładała i pracowała, a istnieje ryzyko, że podczas zbierania lakieru z tego miejsca może pęknąć, a jeszcze większe prawdopodobieństwo porysować powierzchnia, która jest obok tego miejsca... Pomysł i efekt mi się podoba, cena mi się nie podoba, a takie korpusy to się poleruje, przecie to alamunium jest, 2 dni roboty i masz jeszcze lepszy efekt Przydałby mi się tłumik do t1 w takim lakierze... wielkość mniej więcej taka sama jak wydech w Ogarze 200, jesteś w stanie podać orienacyjną cenę polakierowania takiego wydechu? RE: Chrom proszkowy ocena - Pitersen - 18-02-2017 13:23:21 Ja jestem ciekawy ile by kosztowało pokrycie tym lakierem np. mocowań kierownicy do wueski, bo jestem ciekaw jak to wygląda na żywo ![]() RE: Chrom proszkowy ocena - AliveC4T - 18-02-2017 15:11:21 (18-02-2017 01:11:53)Rafku napisał(a): [...] Alivec4t, ty miałeś na myśli miejsce, gdzie naķłada się i mocuje klamkę? [...]Nie, miałem na myśli miejsce na krawędzi stożka, zaznaczone owalem na zdjęciu. Każdy korpus manetki ma tam równą powierzchnię stożka, a tu ewidentnie widać zaciek, albo za grubą warstwę lakieru, czy cokolwiek to jest. ![]() Ludzie, nie wiem czym się podniecacie. To wygląda jak lakier srebrny metalic pokryty jeszcze lakierem bezbarwnym. Ta powłoka jest srebrna, a nie lustrzana tak jak chrom, a dodatkowo ma głębię która wygląda jak po pomalowaniu lakierem bezbarwnym, chrom nie ma takiej głębi. W dodatku powłoka jest pofalowana, a nie równa tak jak chrom, ani trochę nie przypomina chromu. Poza tym zaznaczyłem na zdjęciu wszystkie niedoskonałości i śmieci które znalazły się pod powłoką. Według mnie element nadaje się do poprawy i ja bym takiego z takimi wadami nie odebrał. RE: Chrom proszkowy ocena - gregorian2008 - 18-02-2017 15:54:57 (18-02-2017 01:11:53)Rafku napisał(a): Słabo przystępnie cenowo to wygląda jeżeli patrze na cenę pomalowania tak małego elementu na tle cen mojej lakierni.... To dlaczego Twoja lakoernia Ci tego nie zrobi skoro u mnie drogo? Sprawdz cene 1kg tego proszku to dowiesz sie skad taka cena (18-02-2017 15:11:21)AliveC4T napisał(a):(18-02-2017 01:11:53)Rafku napisał(a): [...] Alivec4t, ty miałeś na myśli miejsce, gdzie naķłada się i mocuje klamkę? [...]Nie, miałem na myśli miejsce na krawędzi stożka, zaznaczone owalem na zdjęciu. Każdy korpus manetki ma tam równą powierzchnię stożka, a tu ewidentnie widać zaciek, albo za grubą warstwę lakieru, czy cokolwiek to jest. Jak naposlaem wyzej to jest probka pozniej wstawie zdjecie przygotowanej nozki do hamulca jedna po chromowaniu a druga po lakierze proszkowym zobaczymy czy zobaczysz różnicę RE: Chrom proszkowy ocena - hvil - 19-02-2017 11:27:06 Ja często maluje chromem proszkowym u siebie w Lublinie. Chrom proszkowy jest dużo ładniejszy od domowej polerski czy szpraje itp. Na siłę się czepiacie. Zróbcie sobie Moto w takich dodatkach, odejdzie na 2 m i wtedy oceńcie cały efekt. Jest naprawdę spoko. Koszty zawsze minimum dwukrotnie zwykłego malowania proszkowego. Ale podług chromu nadal tanio. RE: Chrom proszkowy ocena - Supryk - 19-02-2017 13:11:15 Wychodzi tak grubo jak proszek? Nie znam się więc się zapytam, naobręczei, bębny się nada? RE: Chrom proszkowy ocena - gregorian2008 - 19-02-2017 13:16:14 obrecze lepiej kupic nowe bo jak maja wzery to trzeba je przygotowywac zeby to jakos wygladało na bebny moze byc |