Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Usprawnienia (/forumdisplay.php?fid=20) +--- Wątek: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. (/showthread.php?tid=39944) |
Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - nofack - 28-04-2016 22:05:13 Witam, Mam pytanie czy u was w Romecie Kadecie tez tak trzeszczy lancuch o wahacz i srube mocowania silnika do ramy ? Łancuch dobrze naciagniety z minimalnym luzem, lecz przesówa sie i bardzo TRZESZCZY! Ja mysle ze mozna by jakos ten problem rozwiazac. Mianowicie przeciał bym dętkę na pol i nalożyl ja na wachacz i przykleil odpowiednim klejem na pewno by pomoglo ale ta sruba jest odstajaca i pewnie po niej by jeszcze harowało troche ale na pewno mniej ,lub kilka warst nakleic na wahacz zeby lancuch byl wyzej niz wahacz i byl by bez szelestny. Co wy na to ? Sposob najprostszy ale zdalo by to egzamin . A wy co proponujecie ? Bo oryginalnie nie ma tam zadnej prowadnicy na lancuch, moze byc tylko oslona plastkiwa ale to og gory nie od dolu. RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - joozek - 28-04-2016 23:08:16 Zestaw napędowy do wymiany tzn zębatki i łańcuch - problem sam się rozwiąże. RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - nofack - 29-04-2016 09:38:24 Zestaw napedowy wymieniany przynajmniej tylni i lancuch co do przedniej zebatki to nie wiem bo nie ja to wymienialem ale pewnie tez wymieniana RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - kuzma - 29-04-2016 12:37:54 jak tylna za mała będzie to obciera RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - nofack - 29-04-2016 14:34:59 No u mnie lancuch biegnie tak jak tutaj na foto, po wahaczu i tej srubie. Przez co ostro rechota. Naped mam nowy ,a jakiego typu to nie pamietam jak bede w domu to dam znac ale mialem na pewno zebatke na 38 zebow i tez sie tuklo bo wiem ze na tyl sa dwie 35 i 38 zebow. A lancuch musi byc minimalnie luzny jak go wezme na sztywno to nie za bardzo bedzie wtedy chyba, moze sie szybko zuzyc. RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - charper - 30-04-2016 10:49:38 ja na zdjęciu widze aż zwisający łańcuch. nie dziwne ze trze. RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - adam50t1 - 30-04-2016 11:30:42 Ja też tak mam, naciągnięty łańcuch, no może odrobinę bardziej (i też obciera). A jakim cudem może trzeszczeć łańcuch, to ty go nie smarujesz RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - nofack - 30-04-2016 20:24:45 U mnie tez jest teraz na max naciagniety i obciera o wahacz i ta srube mocowania silnika do ramy! Smaruje smaruje ale bez przesady Co ci smar da jak bys pila na po blasze jezdzil ? Zebatke mam na 35 zebow nowy naped srubowalem ja na max do gory no ale niestety i tak lancuch lezy na wahaczu i tak. A wystarczylo by go odrobine moze z 3-5 mm do gory i bylo by luxus...Jakies pomysly? RE: Romet Kadet- trzeszczacy lancuch. - nofack - 01-05-2016 20:47:57 Temat do zamkniecia. |