Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak (/showthread.php?tid=38980) |
Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - 175mateusz - 10-02-2016 11:41:16 Cześć macie jakiś sprawdzony sposób na założenie gumy na stelaż siedzenia w sztywniaku? https://www.youtube.com/watch?v=zNQpG5laFmI tak jak na filmiku jest dosyć ciężko może ktoś ma sprawdzony sposób RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - nie_mientki - 10-02-2016 12:34:33 W życiu nie miałem to się wypowiem. Polanie ciepłą wodą(albo i czymś w porywach do wrzątku) nie zmiękcza gumy? RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - 175mateusz - 10-02-2016 13:51:20 zmiekcza zmiekcza:)myslalem ze ktos ma mniej inwazyjny sposob bo u mnie ta rurka stelarza byla spawana na sciance i boje sie ze zacznie pekac RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - rommel - 10-02-2016 14:04:14 Kiedyś przy zakładaniu takiej gumy w siedzeniu do Żaka jeden z drutów stelaża pękł a co do metody zakładania to chyba ta z filmiku jest najlepsza i najłatwiejsza RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - Kanilox - 10-02-2016 14:21:03 Słyszałem też że użycie mydła lub smaru do opon ułatwia zakładanie tego. RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - joozek - 10-02-2016 23:50:14 Przecież sprzedałem Ci mój patent z manetkami W tym wieku i nie umisz sobie poradzić z jakąś tam gumką Porady na forum? tak publicznie? wstydziłbyś się RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - 175mateusz - 12-02-2016 19:23:11 Dziś jeszcze raz będę stosował Twój patent na "jakąś tam gumkę":) RE: Patent na założenie gumy na stelaż sztywniak - 175mateusz - 13-02-2016 10:40:36 Guma założona. Dla potomnych napiszę jak to najlepiej zrobić włożyć gumę do miski zalać wrzącą wodą tak żeby ją zakryło. Ja trzymałem ją jakieś 5-10min. Na filmiku jest już cały stelaż nałożony na rurkę. Ja nie zakładałem całego stelaża bo przy ciągnięciu ugina się na sprężynie. Wziąłem sam stelaż siedzenia wkręciłem w imadło tylną rurkę posmarowałem płynem do naczyń i wskoczyło. Oczywiście trzeba użyć przy tym trochę siły |