![]() |
Cieknący olej z wydechu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Cieknący olej z wydechu (/showthread.php?tid=38907) |
Cieknący olej z wydechu - duchwmaszynie - 04-02-2016 23:26:59 Siemanko wszystkim! Z tej strony Marusz ![]() ![]() Ostatnio zabrałem Ogarka na przepalanie, właściwie nazwijmy to przepaleniem.. Wyjąłem Ogara z garażu, postawiłem na centralnej stopce,odkręciłem kranik, ''totapowałem'' gaźnik, odpalam i wszystko działa... lecz to dopiero początek problemów. Ogarek przestał trzymać obroty,przypuszczam że kolejny raz zapchał się kranik i nie przepuszcza mi paliwa.. lecz nie tutaj problem polega ![]() Ostatni raz gdy przepalałem Ogara nie zauważyłem tego problemu. Odpalam,siadam na niego nagle kolega mi mówi że jest wielka czarna plama za mną, obracam się i widzę cieknący olej z tłumika ale to nie było ''kap kap'' tylko jakby się odkręciło kran :/ Simmering raczej to nie jest.. Ogar od czasu złożenia po renowacji nie był NIGDZIE jeżdżony.. ![]() Obawiam się tego że komuś ''zachlapie'' samochód albo ktoś może się ślizgać przez to że wyjadę Ogarem na ulicę i będę przykładowo stał na światłach a on tyle napluje tego oleju że zrobi się niezła kałuża ![]() Jakieś pomysły? ![]() RE: Cieknący olej z wydechu - Twojchlopak - 04-02-2016 23:40:04 lubię w dupe ![]() RE: Cieknący olej z wydechu - adrian3141 - 04-02-2016 23:41:03 Wyreguluj zapłon i gaźnik. RE: Cieknący olej z wydechu - Marwerick - 04-02-2016 23:48:56 (04-02-2016 23:40:04)Twojchlopak napisał(a): ch*j ci w dupe tak się nie pisze na forum nawiedzony dzieciaczku a tak po za tym to mi też olej leci z tłumika albo te pozostałości i ja tam sobie z tego nic nie robię czasami jak jest za dużo to wytrę szmatką a zaznaczę że mi też nie spala oleju ze skrzyni . RE: Cieknący olej z wydechu - plusminus - 05-02-2016 00:11:55 Paliwo przez zimę było w baku, a teraz pierwszy raz odpaliłeś moto po postoju? Możliwe, że oddzielił się olej od benzyny i niespalony wylatuje z wydechu. Zlej benzynę z baku i gaźnika, zalej drugiej, odpal, niech przepali co zostało w wydechu i powinno wszystko wrócić do normy. RE: Cieknący olej z wydechu - tipowg - 05-02-2016 00:44:17 Albo nujnij pare tazy nim na boki zeby olej sie na nowo wymieszal tapatalk |