![]() |
Rower z silnikiem - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Rower z silnikiem (/showthread.php?tid=36150) |
Rower z silnikiem - Snake - 21-07-2015 17:22:11 Witam po skończeniu swojego simsona planowałem kupić ogara lecz w cenie 500zł nie kupię ogara w dobrym stanie. Dlatego też postanowiłem kupić rower. Ale rower z silnikiem do wyboru silnik od simsona s50/ motorynki/ jawki/ogara Mocowanie to pikuś zrobić gorzej z przeniesieniem napędu.Jak wiadomo silnik od rometa ma zębatkę zdawczą po lewej stronie a rower po prawej. Czyli ten silnik chyba odpada? Od simsona s50 chyba będzie spoko? Silnik planowałem na bagażniku zrobić. Żeby łańcuch w pinie szedł. Jak zrobić aby rowerem można było pedałować i jechać jednocześnie bo jak włącze silnik to pedałami będzie machało;/ Jeżeli zębątki nie są zbierzne tzn łancuchy nie pasują to co zrobić w takim wypadku? RE: Rower z silnikiem - Odrestaurator - 21-07-2015 17:28:42 Ja bym wywalił pedały, jak wsadzisz silnik od sima to ani razu nie będziesz musiał kręcić. Tyle że ten silnik ma trochę mocy i nie jestem pewien czy to by normalnie chodziło gdyby był na bagażniku zamocowany. RE: Rower z silnikiem - Motorowerzystka - 21-07-2015 17:34:13 http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=35312 Od Rometa byłby dobry, wtedy tylko przyspawać zębatkę do piasty roweru. I tak byś mógł pedałować. RE: Rower z silnikiem - Snake - 21-07-2015 20:25:52 Przeczytalem caly temat. Zrobię podobnie tylko na innym silniku jezeli uda mi się dorwać do200zl silnik tobiore od simsona a jezeli nie to od rometa. Od czego bd. Łańcuch u ciebie? Od ogara? A jak bd rozwiązany bak? Ja myślę. Nad butelką zwykłą od coli uszczelnioną RE: Rower z silnikiem - Motorowerzystka - 21-07-2015 20:30:29 O ogara łańcuch, a bak mam taki mały, metalowy od jakiejś kosiarki czy czegoś, bak od jakiegoś komarka mógłby być, bo z butelką to różnie może być. RE: Rower z silnikiem - Snake - 21-07-2015 21:23:24 Bak z butelki myślę w zupełności wystarczy będzie on zamocowany na pręcie oczywiście mocno przymocowany. Uszczelnie go sylikonem dodatkowo ;0 Ale w okolicy znajde jakiś od kosiarki do 30zł to na pewno się skuszę. Dzięki za pomoc ![]() RE: Rower z silnikiem - Motorowerzystka - 22-07-2015 12:13:20 Co do silnika Komara: ![]() RE: Rower z silnikiem - Snake - 22-07-2015 20:56:31 oJ NA PEWNO NIE ZROBIĘ TAK JAK NA OBRAZKU. cHODZI MI ŻE SILNIK PRZED SIEDZENIEM. |