![]() |
Umowa? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Umowa? (/showthread.php?tid=3609) |
Umowa? - Laska:) - 28-02-2012 14:19:16 Siema.... Pamiętacie jak wymieniłem się motorynka za jawe?? No wiec tak jawka po godzinie jazdy (od wymiany) zaczeła już się psóc i teraz chce spowrotem motorynke ;(Zamieniając się motorami nie spisałem żadnej umowy ani niczego poprostu zwykła wymiana ![]() Lecz mam umowę kupna sprzedaży od motorynki i teraz moge ją odzyskać po przez tą umowę?? Chodzi mi o to że mam umowę od motorynki od ostatniego własciciela od ktoregą ją kupiłem RE: Umowa? - Gruchu - 28-02-2012 14:29:32 Myślę, że na siłę nic nie zrobisz i musisz się dogadać z tym z którym się wymieniałeś. Nikt o zdrowych zmysłach raczej nie będzie się chciał odmienić. To tak jakbyś kupił samochód, a następnego dnia chciał oddać. Przecież jak kupujesz to oglądasz i wiesz co bierzesz. W tej sytuacji podobnie. Ja na miejscu tego z którym się wymieniłeś nie oddałbym motorynki. Takie moje zdanie. Mogę się mylić ![]() RE: Umowa? - Simon - 28-02-2012 14:31:40 Racja Gruchu wymiana się teraz to tylko dobrowolna chęć drugiej osoby. RE: Umowa? - Laska:) - 28-02-2012 14:47:29 Ale mam umowe kupna sprzedaży od poprzedniego właściciela a z tym się wymieniłem bez żadnych umów więc raczej moge odzyskać ![]() A jak nie będzie chciał to przecież można na policję bo wkońcu mam umowe a według prawa bez umowy to jak by kradzione ![]() RE: Umowa? - Gruchu - 28-02-2012 14:53:28 Najszybciej i najlepiej załatwisz polubownie. RE: Umowa? - Laska:) - 28-02-2012 15:11:32 Wiem jak mama wróci porozmawiam z nią ostrzegała mnie żebym nie wymieniał się z tym gościem ale cóż ;( Jak nie będzie chciał tego załątwić zgodnie no to ta umowa wejdzie w akcje ;( RE: Umowa? - nie_mientki - 28-02-2012 15:20:42 Umowa ustna jest równie wiążąca jak na piśmie. A zmuszając kogoś do powrotnej zamiany robisz sobie, za przeproszeniem, dupę z gęby. Tekst "poskarżę się mamie" tylko utwierdza mnie w przekonaniu że nie dorosłeś do zawierania transakcji. Sorry jeśli zbyt brutalnie. Ale pomyśl co byłoby, gdyby sytuacja była odwrotna. RE: Umowa? - Laska:) - 28-02-2012 16:04:38 Tak cwaniaku?? To tak daje ci "niby jeżdzący motocykl zapewniam cię że jest po generalce i się nie psuję jeździsz nim 2-3 godzinki i się zaczyna sypać... A ja cię dalej zapewniam że jest po generalce i to tak musi być... RE: Umowa? - nie_mientki - 28-02-2012 16:09:06 No widzisz. I teraz mówimy o czymś zupełnie innym. Bo jeśli wprowadził Cię w błąd odnośnie stanu technicznego to jest podstawa do unieważnienia umowy. Był jakiś świadek transakcji... ...cwaniaku? ![]() RE: Umowa? - Vladimir - 28-02-2012 16:24:22 Jeżeli masz świadka który słyszał że to powiedział, bez problemu powinieneś odzyskać drynke. Jeżeli się nie zgodzi, to na psy i koniec zabawy. Niebiescy nie lubią oszustów. A i taka rada: Nie wyjeżdżaj do niego jak to się mówi "z mordą", tylko najpierw próbuj polubownie. RE: Umowa? - Taśma - 28-02-2012 16:34:22 No właśnie jezeli masz swiadka, a jak byłes ty i on to masz problem, jeżeli on nie będzie chciał się odmienic. RE: Umowa? - Jacuś16 - 28-02-2012 16:59:50 Powiem wam tak czy nawet umowe byście miał z tym gościem od jawy ze sie zamieniacie ale pewnie byś nie napisał tego ze zamiana tylko ty sprzedajesz jemu a on tb ![]() Chyba ze z kolesiem sie wymieniłeś na próbe jeśli nie to miej żal tylko i wyłacznie do siebie! Możesz sie jeszcze sadzić ale moto nie jest wart tej zabawy bo sąd cie wiecej wyniesie więc... Załatf to polubownie , powiec ze sie w domu mama krzyczy na cb ześ gówno dostał i chcerz sie spowrotem odmienić ale jak on nie bd chiał to nic nie zrobisz! Weś sie chłopie w garść i zrób ta Jawe i jedzij , Jeśli ta tylko ta 3 jest zepsuta jak mówiłeś to weś poproś jakiegoś mechanika i ci pomoże i zrobicie ja! No ale też miej do siebie troszkę żalu bo sam pisałeś jak ją katowałeś 85km/h wiec nie oczekuj od Jawa-y ze będzie chodziła wiecznie... bez jakiegoś nakładu czy ustawień a po drugie to nie jest już niestety nowe wiec ma sie prawo psuć ![]() P.S to jest tylko i wyłacznie moje zdanie na ten temat i sorry za błedy ![]() RE: Umowa? - Przemi998 - 28-02-2012 17:15:00 Laska nie rob tego jak Jacuś mowi zaprowadz jawke do jakiegos dobrego mechanika bo co juz ci cos sie zepsulo i juz chcesz sie zamieniac przeciez to nie jest z roku 2012 tylko mniejwiecej z 1979r i jeszcze raz nie zamieniaj sie pozdro!!! ![]() ![]() ![]() RE: Umowa? - Laska:) - 28-02-2012 17:21:48 No powiem tak wyszło na to że jest zaje... bo mam świadka ![]() Więc git bo świadek jest ![]() A o tym katowaniu to co?? Motorynka odemnie nie raz potrafiła za przeproszeniem w pizde dostać i nawet nic nie skrzypło a tu raptem się rozpędziłem i się sypie wszystko... RE: Umowa? - Jacuś16 - 28-02-2012 17:21:48 (28-02-2012 17:15:00)Przemi998 napisał(a): Laska nie rob tego jak Jacuś mowi zaprowadz jawke do jakiegos dobrego mechanika bo co juz ci cos sie zepsulo i juz chcesz sie zamieniac przeciez to nie jest z roku 2012 tylko mniejwiecej z 1979r i jeszcze raz nie zamieniaj sie pozdro!!! Weś sie chłopie w garść i zrób ta Jawe i jedzij , Jeśli ta tylko ta 3 jest zepsuta jak mówiłeś to weś poproś jakiegoś mechanika i ci pomoże i zrobicie ją! Kolego ja tez jakbys czytał dokładnie , to Ja również jestem za tym żeby ją zrobił i jezdził!! ![]() |