![]() |
Siemka tu Leszek :D - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Powitalnia (/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Siemka tu Leszek :D (/showthread.php?tid=354) |
Siemka tu Leszek :D - Leszek - 13-02-2011 22:10:35 Witam, dopiero dzisiaj zauważyłem że nie mam swojego temaciku w powitalni ,dlatego nadrabiam zaległości , lepiej późno niż wcale ![]() Część pewnie mnie tu zna ![]() No więc mam 15 ( prawie 16 ) lat, interesuje się motoryzacją , głównie z epoki PRL i jak wielu z was takim szeroko pojętym majsterkowaniem. Jestem z Bydgoszczy ![]() W chwili obecnej posiadam pojazd Romet Chart 210, którego konsekwentnie odrestaurowywuję i niedługo mam zamiar go pomalować. Zajeło mi to już sporo czasu , dzięki czemu dosyć dobrze zgłębiłem naturę techniczną tego pojazdu ![]() ![]() I na spółę z Pawłem94, mam niekompletnego póki co Komara . Co do przyszłości to chciałbym zapełnić garaż mojego dziadka ( który mi go życzliwie udostępnia ) jakimś unikatowym pojazdem, może Komarem albo Fiacikem 126p. Aha i nazywam się Leszek ale , to chyba wiecie z tytułu wątku ![]() I nazwę Romet mam we krwi gdyż mój Dziadek i Babcia obydwaj pracowali w Bydgoskiej Fabryce Romet na Fordońskiej ![]() Wiem długi ten wątek, ale chciałbym jeszcze dodać że lubię historię ( głównie Polski ) Mały edit: ![]() ![]() Około 3- 4 lat temu miałem trochę wolnego szmalu ok 100 zł, i w opowieściach mojego ojca przypomniałem sobie wątek Komara, wtedy nie wiedziałem co to jest ![]() Pierwszy raz w życiu zacząłem korzystać z allegro ![]() ![]() Jednak byłem młody,głupi oblepiłem sobie cały pokój zdjęciami różnych Rometów ![]() Jednak ja się nie poddałem i po cichu zbierałem kasę i jednocześnie starałem przez internet dowiedzieć czegoś więcej , z czasem znałem na pamięć modele i osiągi prawie wszystkich Rometów ![]() ![]() ![]() Powiem tak było ciemno, zimno a ja byłem podekscytowany więc kupiłem, gdy na drugi dzień na świetle dziennym go sobie obejrzałem okazało się że Chart nie ma nic wspólnego z oryginałem ![]() Kiedy 500 zł za części poszło w pizdu, a Chart nie działał pogodziłem się już z tym że jednak to będzie generalny remont a nie naprawa ![]() Doszło to tego że teraz już Charta znam na wylot, a on sam jest tylko do malowania (900zł daje efekt)( ale to raczej przyjemność ![]() ![]() To chyba tyle, sory że utrudniam i trzeba tyle czytać ![]() RE: Siemka tu Leszek :D - lukasz247___ - 13-02-2011 22:14:20 Siema fajnych dziadków masz ![]() RE: Siemka tu Leszek :D - bujak96 - 13-02-2011 22:42:36 Siema, wszyscy którzy siedzą na forum od początku istnienia teraz dopiero się witają. ![]() RE: Siemka tu Leszek :D - Mikołaj - 13-02-2011 23:11:34 siema RE: Siemka tu Leszek :D - Paweł94 - 13-02-2011 23:32:24 witam jaśnie pana RE: Siemka tu Leszek :D - Adi - 14-02-2011 21:09:49 Siemanko. Bujak masz rację, ale to może jest spowodowane tym, że przedtem forum było już na innych serwerach i tam się większość witała ![]() RE: Siemka tu Leszek :D - Simson I Romet Meister - 14-02-2011 21:39:24 Elo ![]() ![]() RE: Siemka tu Leszek :D - Mlody995 - 15-02-2011 01:25:01 siemka RE: Siemka tu Leszek :D - Kamil - 05-04-2011 21:41:17 Cześć ![]() RE: Siemka tu Leszek :D - Leśnik - 06-04-2011 16:43:29 Witam |