![]() |
trzymanie loncina pionowo - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: trzymanie loncina pionowo (/showthread.php?tid=35248) |
trzymanie loncina pionowo - KubaBDG - 02-06-2015 18:41:33 Jak myślicie, można przechowywać loncina 110/125 pionowo? Bo kolega nie ma gdzie schować, ale znalazłoby się miejsce w piwnicy na stojaka ![]() Odp: trzymanie loncina pionowo - KeiSangi - 02-06-2015 19:11:05 Powinno się dać z tego co kojarzę. Ale naprawdę nie ma miejsca? Jeszcze się obali i co wtedy będzie. RE: trzymanie loncina pionowo - Rafku - 02-06-2015 19:45:09 Sprawdź silnik od góry po stronie zapłonu, za mocowaniem do ramy czy nie ma przypadkiem w silnik wsadzonego takiego plasticzku, z wężykiem najczęściej, nie wiem po co, ale u mnie i u kolegi mamy tam dziurę na wylot, i pamiętam, że jak wyjąłem silnik i postawiłem go do góry nogami to wylał mi się cały olej. Potem jak spuszczałem olej, zastanawiałem się, czemu silnika nie zatarłem, bo w ogóle oleju nie było ![]() Także średni to będzie pomysł, jak kolega będzie stawiać crossa pionowo, no chyba że przed każdym postawieniem olej spuści ![]() RE: trzymanie loncina pionowo - raterro - 02-06-2015 19:47:44 Jak kolego wyżej, a do tego dochodzi paliwo w baku. Odp: trzymanie loncina pionowo - Latos - 02-06-2015 21:49:00 Olej wyleci odmą, paliwo wezykiem. Sa sposoby: wezyk od odmy skierowac do przodu, wezyk z korka od baku (o ile jest) wsadzic w glowke ramy lub okolice. Nic nie powinno siw wtedy stac. Najlepiej jakby go powiesil na scianie albo chociaz zeby pod katem go postawic zeby calkiem pionowo nie stal ![]() RE: trzymanie loncina pionowo - KubaBDG - 02-06-2015 21:54:09 Już znalazł inne rozwiązanie ![]() ![]() |