![]() |
Romet Zbyszko Universal '76 by Walet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet Zbyszko Universal '76 by Walet (/showthread.php?tid=34970) |
Romet Zbyszko Universal '76 by Walet - Walet - 20-05-2015 19:27:17 Witam ![]() Chciałbym zaprezentować swój niedawno zakupiony rower, rometa universala na bazie Zbyszka (3 cytryny). ![]() No ale od początku. Wszystko zaczęło się jakoś dwa miesiące temu, gdy szukałem jakiś ciekawych ogłoszeń rometów. Przeglądając sobie "znany portal aukcyjny"zobaczyłem "to", szybka decyzja - brać czy nie? Parę wiadomości, wytargowanie ceny, wpłata i oczekiwanie na przesyłkę. Tak by się prezentował jego zakup. Unieversal w całej okazałości. ![]() ![]() ![]() Jeden z argumentów, który przemawiał za zakupem - plastikowa osłona. Nie dość że cała i bez pęknięć, to jeszcze czysta. ![]() ![]() Hamulec dociskowy, bardziej dla ozdoby niż do użytku. Trzeba będzie jeszcze nad nim popracować. ![]() ![]() Siodło wygląda jak nowe (przynajmniej tworzywo). ![]() ![]() Bagażnik na którym więcej było rdzy niż lakieru. Pasek na szczęście cały i zdrowy. ![]() Ogólnie o samym rowerze: Na ramie wybite cyfry 76, czyli rok 1976. Opony Degum NYLON '75 (a to ci heca) chyba w ogóle nie jeżdżone, stan mocno zadowalający. Najbardziej cieszą osłona na łańcuch i pasek na bagażnik. Wizualnie nie jest źle, najgorzej jest z bagażnikiem i tylną felgą, rama też posiada parę zadrapań/ubytków ale nie ma tragedii. ![]() Wrażenia z jazdy? Przedni hamulec nie hamuje ![]() ![]() Jak się widzi? ![]() RE: Romet Zbyszko Universal '76 by Walet - Wigrus - 20-05-2015 19:35:17 Doskonały, po prostu doskonały! ![]() Jeździłbym aż by mu koła odpadły! RE: Romet Zbyszko Universal '76 by Walet - Walet - 20-05-2015 20:57:27 (20-05-2015 19:35:17)Wigrus napisał(a): Doskonały, po prostu doskonały! Tak też robię. ![]() ![]() RE: Romet Zbyszko Universal '76 by Walet - karuzel1992 - 09-05-2022 12:09:09 hej, dziś też kupiłem identyczne cacko i to w dużo lepszym stanie niż Twój, pytanie czy robiłeś coś z hamulcami aby były bardziej skuteczne ? może ktos wie czy Zbyszko w standardzie miał 3 przerzutki ? |