Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 (/showthread.php?tid=34787) |
Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - wnusiu94 - 10-05-2015 20:49:18 Niedziela jak wiadomo dzień święty, a dzień święty trzeba święcić. Udałem się dzisiaj na targowiska - poza ramą do Wigier i dwoma fabrycznie nowymi radzieckimi licznikami pod koło 24" i 27" nie dostałem niczego konkretniejszego. Na targu Pan miał wystawionego Waganta - krzyczał za niego 150zł, co wywołało u mnie salwy śmiechu, a Pan naprawdę nie wiedział o co mi chodzi, PRZECIEŻ TO #ZABYDEG. Do rzeczy - wróciłem do domu, zrobiłem sobie bardzo mizerną jajecznicę i podczas jej konsumpcji dzwoni telefon. Jakieś 30 minut później stałem już kilka (naście?) ulic dalej, a moją własnością stały się 3 następujące rowery, które "przeżyły swoją śmierć" (znacie kawałek "Noc Komety"?), bo ktoś wywalił je na złom. Romet Universal na modelu Wagant, rocznik 1977. Stan w 100% zgodny z fabryką. Co ciekawe - posiadał oświetlenie bateryjne, które z czasem wróci na swoje miejsce. Mam chyba ze 3 komplety. Universal Zenit rocznik 1990. Serdecznie pozdrowienia dla tow. JGNZM! MMB3 rocznik 1988, czyli najlepszy rower świata. Korba pogięta we wszystkich możliwych kierunkach, pod koniec lat '80 robili je chyba z plasteliny. No, także tydzień uważam za zamknięty. Chyba. RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - Chmielu17 - 10-05-2015 21:28:29 "A kto umarł, ten nie żyje..." . Dobre kombo Wnusiu dobrze widzieć, że jesteś cały czas w formie w zdobywaniu kolejnych "nowych" rowerów. Ten Zenit to normalnie kopia mojego, tylko mój nie ma białego siedzenia, Wagant też niezły. MMB3 hmmm..... muszę sobie takiego kiedyś sprawić, skoro go tak polecasz . RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - Krystian Colo - 10-05-2015 21:32:25 Super rowerki, najbardziej mi się podoba Zenit. Miłych prac przy nich życzę RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - Odrestaurator - 10-05-2015 22:21:46 Ty to masz miejsca. Moje trafienie na koniec tygodnia to lusterko, lampka, siedzenie, dzwonek, rometu ale to się nie może równać z Twoimi. Powodzenia przy pracach i kolejnych takich okazji. RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - Paweł13 - 11-05-2015 00:22:34 Mógłbyś sprawdzić jaka jest piasta w tylnym kole, mam komplet kół do waganta i tylna piasta jest sygnowana "renak". Chcesz odpiąć tą blokadę na szyfr z waganta, udało mi się już dwie takie zdjąć bez niszczenia znam niezły sposób. RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - wnusiu94 - 11-05-2015 00:51:54 To już moja taka druga blokada, której nie mogę otworzyć, chętnie posłucham. :-) Piasta rometowska, na pewno nie jest Renaka. RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - misiql - 11-05-2015 08:04:10 Moja syrena i tak jest większym złomem, niewiele im trzeba. Ile będziesz mieć teraz rowerów? RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - wnusiu94 - 11-05-2015 11:04:43 50-60? Nie wiem, dawno nie liczyłem. RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - misiql - 11-05-2015 16:09:04 To policz, nie tylko mnie ciekawość zżera. RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - JGNZM - 01-03-2016 00:42:14 Wielkie sorki za odkop!! UNIVERSAL! Serio? Mam wersję na eksport O kurde, nieźle Myślałem, że to Romet, bo Universale zazwyczaj nie miały naklejki z nazwą modelu, tylko po prostu Universal. Identyczny jak mój! Masz go jeszcze? Wyślij więcej zdj na pw! RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - joozek - 01-03-2016 01:20:58 Makabryczny tytuł tematu RE: Kto przeżyje swoją śmierć, czyli potrójny strzał na koniec tygodnia by wnusiu94 - wnusiu94 - 01-03-2016 01:31:38 Bardzo makabryczny, szczególnie jak się nie zna klasyków polskiej muzyki. Wszystkich 3 rowerów już dawno nie mam. |