![]() |
[Chart] Nie trzyma wolny obrotów - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: [Chart] Nie trzyma wolny obrotów (/showthread.php?tid=34710) |
[Chart] Nie trzyma wolny obrotów - Kaliber - 07-05-2015 20:57:35 Mam problem z Chartem (który to już raz ![]() I tu moja sugestia; może by zmienić dysze na mniejszą? Jaka była oryginalna? Czy od simsonowskiego binga podejdzie lub czegoś innego? RE: [Chart] Nie trzyma wolny obrotów - Kaliber - 07-05-2015 22:06:38 Sorry za ppp ale przypomniało mi się, że Chart troszkę za dużo pali 3,6 l/100km i uprzedzając nie żyłuję go ![]() RE: [Chart] Nie trzyma wolny obrotów - BigSoft - 07-05-2015 22:51:59 Dysza oryginalna w bingu ma wymiar 68. Skoro mimo najuboższej dawki ustawionej na iglicy nadal go zalewa, to możesz mieć ustawiony zbyt wysoki poziom paliwa w komorze pływaka. Wystarczy delikatnie (!!!) podgiąć blaszkę, na której wisi pływak, w celu regulacji. RE: [Chart] Nie trzyma wolny obrotów - Kaliber - 07-05-2015 23:50:46 Zobaczę na to, rozumiem, że na końcu sprawdzić czy pływak się zamyka? Nie wiem czy coś to zmienia ale mam tłok od mtx |