Romet ogar 200 projekt " Phoenix " - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet ogar 200 projekt " Phoenix " (/showthread.php?tid=33123) |
Romet ogar 200 projekt " Phoenix " - Driver2503 - 05-03-2015 13:05:52 Witam opiszę krótko swoją historię Ogarka mam od tamtego roku zimowej pory . kupiłem go z głośniczkiem i padniętym akumulatorem ale postanowiłem nie bawić się w głośniki więc wywaliłem to . Jak dotąd po remoncie technicznym spisuję się świetnie ;-) trase 100km dało rade zrobić jest po wielu przeróbkach Nie będę szedł w oryginał gdyż chce żeby był inny niż cała reszta oryginałów. Opiszę też krótko co bym chciał zrobić. - zmienić silnik na jakiś inny 50cm - dorobienie kierunkowskazów wstawienie aku - wstawienie licznika gdyż brak mi części do obecnego . - zrobienie coś z hamulcami obecne to jak zwalniacze a przy ciut większej prędkości jaką chciałbym osiągnąć to troche ryzyko . - i poprawa wizualna . [attachment=8318] [attachment=8319] [attachment=8320] RE: Romet ogar 200 projekt " Phoenix " - Quake96 - 05-03-2015 13:37:56 Jak na razie moim zdaniem wygląda jak zbieranina losowych części, nic konkretnego i ogarniętego. A i jak czytam plany to nie wyobrażam sobie aby to miało sensownie wyglądać. Ale to kwestia indywidualnej oceny. Ja póki co jestem na nie. RE: Romet ogar 200 projekt " Phoenix " - Driver2503 - 05-03-2015 20:05:22 Chciałbym się zapytać o wskazówki jak by to konkretnie zrobić z jednej strony chciałbym by to wyglądało odrobinę ogarowato stąd pomijam inne motorki jakieś łosie itp znaczy się . z drugiej strony było by bezpieczniejsze ( hamulce , moc , może jakieś mocowanie na bagaż ) RE: Romet ogar 200 projekt " Phoenix " - Odrestaurator - 05-03-2015 20:16:09 Na pierwszy rzut oka miałem wątpliwości czy to ogar. Możesz wstawić chiński (niekoniecznie) silnik 4t, często tak teraz robią z ogarami 200, tylko broń Boże od jakiejś wski czy innych cudów. A hamulce to sam nie wiem. Wiem tyle że czeka cię dużo pracy, życzę powodzenia. |