![]() |
Słuchawki nie grają jak powinny - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Słuchawki nie grają jak powinny (/showthread.php?tid=32239) |
Słuchawki nie grają jak powinny - Latos - 28-01-2015 20:09:01 Dziś znalazłem stare słuchawki, speedlink 8795. Kiedyś był w nich wyrwany kabel, ale został przylutowany i było ok. Ubieram je dziś i w ogóle praktycznie nie ma basu, czy nie wiem... jakby z systemu głośników 5.1 grał tylko przód bez subwoofera, może powiem tak, że w piosence paktofoniki "priorytety" słychać tylko Magika i "pianino" powiedzmy ![]() RE: Słuchawki nie grają jak powinny - Sr-ka - 28-01-2015 20:33:48 Sprawdź czy na pewno kable są dobrze przylutowane, teraz te kable robią takie cieniutkie i w dodatku farbują je ![]() ![]() Zobacz też czy do samych głośników nic się nie dostało (jakiś metalowy paproch) ![]() RE: Słuchawki nie grają jak powinny - Latos - 28-01-2015 21:15:33 Teraz tak je sprawdzam jeszcze i okazuje się, że dźwięk jest czysty (może to za dużo powiedziane, ale jest chyba jak pan Bóg przykazał) i basy są, ale w niektórych piosenkach słychać sam podkład, a w niektórych same słowa. I jak sprawdzić kable w jacku? RE: Słuchawki nie grają jak powinny - Sr-ka - 28-01-2015 21:36:51 U mnie jak był kabel przerwany przy jack'u to raz było słychać sam dźwięk a raz normalnie grały ![]() Poruszaj kablem jak nic się nie zmienia to szukaj przyczyny przy lutach, ew. przy wejściu w urządzeniu ![]() RE: Słuchawki nie grają jak powinny - Hubinho - 28-01-2015 21:38:05 Na pewno coś się nie zupełnie styka. Albo wtyczka/gniazdo do wymiany, albo przewód się urywa w środku. Spróbuj podpiąć do czegoś innego te słuchawki. Jeśli będzie bez zmian, to ja uciąłbym jacka i przylutował do nowej wtyczki. RE: Słuchawki nie grają jak powinny - Komodor - 31-01-2015 01:53:40 Prawdopodobnie jeden kanał nie łączy. Lewy albo prawy sprawdź miernikiem z buzzerem. |