![]() |
Manetki ZZR Komar - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Manetki ZZR Komar (/showthread.php?tid=31793) |
Manetki ZZR Komar - Richard - 12-01-2015 17:30:30 Siema, Mam pytanie jak ściągnąć w komarze gumy z manetek (manetki gazu i manetki biegów)? RE: Manetki ZZR Komar - ArcziManYea - 12-01-2015 17:34:06 Nie ten dział... Ja wd-40 wtryskiwałem jak cokolwiek chciałem zdjąć. RE: Manetki ZZR Komar - Richard - 12-01-2015 18:08:56 dzięki za radę i przepraszam ze w tym dziale bo nie wiedziałem gdzie o to zapytać ![]() RE: Manetki ZZR Komar - PawełBike - 12-01-2015 18:32:59 Są działy takie, tylko bardziej rozpisane. Podważasz gumę np płaskim srubokrętem, i wtryskujesz wd-40 / smar płyny (najlepiej za pomocą tej rurki co dają w zestawach) po chwili powinien bezoporowo zejść. Zakładając osobiście nalewam do manetki wodę z płynem, trochę wytrząść reszte wylać, i wciskać ją na kierownice, bo poprzez zakładanie ją krenąc na kierownicy, zaciskasz gumę, a nawet przy z byt mocnym obracaniu idzie ułamać element manetki. |