![]() |
Czy nie kładziony - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Pytania (/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Czy nie kładziony (/showthread.php?tid=31783) |
Czy nie kładziony - zbychu124 - 11-01-2015 22:33:09 Kupiłem dryne w opłakanym stanie wyremontowałem i teraz pytanie jak zarejestrować ją mam dowód na pana A umowa kupna sprzedaży pomiędzy panem A iB a ja kupiłem od kolegi a on nie miłał umowy z panem B. Ja chcę ją jakoś zarejestrować ale jak.? I czy ona morze kiedyś nie była kradziona. Wiem że można to sprawdzić na policji ale jak się okaże że kradzione to mi ją zabiorą praca i pieniądze pójdą sobie. RE: Czy nie kładziony - lincoln_88 - 11-01-2015 22:48:42 (11-01-2015 22:33:09)zbychu124 napisał(a): Kupiłem dryne w opłakanym stanie wyremontowałem i teraz pytanie jak zarejestrować ją mam dowód na pana A umowa kupna sprzedaży pomiędzy panem A iB a ja kupiłem od kolegi a on nie miłał umowy z panem B. Ja chcę ją jakoś zarejestrować ale jak.? I czy ona morze kiedyś nie była kradziona. Wiem że można to sprawdzić na policji ale jak się okaże że kradzione to mi ją zabiorą praca i pieniądze pójdą sobie. Dlatego jak ja coś kupuje nawet od kolegi to mam z nim umowe, bo w razie czego to on ponosi odpowiedzialność ![]() RE: Czy nie kładziony - Damian4570 - 12-01-2015 03:18:38 Będzie problem z rejestracją, ponieważ jest brak ciągłości umów. Musisz porozmawiać z kolegą, żeby spisał umowę z panem B, następnie z Tb i wtedy gdy masz te wszystkie umowy między panem A i B i kolegą i Tobą, nie będzie problemu z rejestracją ![]() Wysłane z mojej Xperi Z1 przy użyciu Tapatalka RE: Czy nie kładziony - Semmao - 12-01-2015 12:23:11 (11-01-2015 22:48:42)lincoln_88 napisał(a): bo w razie czego to on ponosi odpowiedzialność To bardzo ciekawe, bo wg polskiego prawa jeśli była kradziona, to Ty tez odpowiesz za paserkę. (11-01-2015 22:33:09)zbychu124 napisał(a): Kupiłem dryne w opłakanym stanie wyremontowałem i teraz pytanie jak zarejestrować ją mam dowód na pana A umowa kupna sprzedaży pomiędzy panem A iB a ja kupiłem od kolegi a on nie miłał umowy z panem B. Ja chcę ją jakoś zarejestrować ale jak.? I czy ona morze kiedyś nie była kradziona. Wiem że można to sprawdzić na policji ale jak się okaże że kradzione to mi ją zabiorą praca i pieniądze pójdą sobie. Pytanie jest, czy jest dalej zarejestrowana. Jeśli jest to albo Ty, albo kolega spisuje umowę z panem B i po problemie. Pamiętać należy, żeby z datą umowy wykupić OC, aby uniknąć kary. Tak - jeśli pojazd jest kradziony zarekwirują go, a co lepsze odpowiecie karnie za paserkę. Nie ma to jak zakup pojazdu ze sprawdzonego źródła. ![]() RE: Czy nie kładziony - Tomasz-pr110 - 12-01-2015 13:35:34 A czemu ma być kradziony? Jest takie podejrzenie czy jak? Po za tym jest taka strona historiapojazdu.gov.pl Wpisujesz nr rej, nr ramy czyli taki motocyklowy VIN no i datę pierwszej rejestracji. O ile jest w bazie do dostaniesz o nim wszelkie informacje. RE: Czy nie kładziony - Kanilox - 12-01-2015 13:49:24 To by ktoś ukradł razem z dowodem i umową? Ty myślisz w ogóle logicznie? RE: Czy nie kładziony - Semmao - 12-01-2015 14:00:41 (12-01-2015 13:49:24)kanilox napisał(a): To by ktoś ukradł razem z dowodem i umową? Ty myślisz w ogóle logicznie? Może ktoś trzymał w schowku. ![]() ![]() RE: Czy nie kładziony - zbychu124 - 12-01-2015 19:30:45 Tylko kolega ma ją od innego kolegi i nie wiem przez ile rąk przeszła. A pan z dowodu mieszka odemnie jakieś 250 km w jedną stronę. RE: Czy nie kładziony - Rafalnapony - 12-01-2015 20:43:01 To z panem z dowodu załatw to drogą pocztową. |