Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej (/showthread.php?tid=31684) |
Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - spalina - 07-01-2015 19:57:09 Witam mam problem tego typu, iż moja motorynka jest zarejestrowana tylko że na starych warunkach. Mam zieloną rejestracje, ale wiadomo papiery zaginęły lata temu. Motorynka jest w rodzinie od nowości była zarejestrowana na mojego ojca.Czy ktoś wie może czy w wydziale komunikacji są jeszcze dane o rejestracji mojego sprzętu, a jeżeli nie to co można z tym zrobić RE: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - nie_mientki - 07-01-2015 20:01:27 Właściciel idzie do WK, mówi że zgubił/uprał dowód i wyrabia nowy. RE: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - romek - 07-01-2015 20:02:15 Jeśli jest zarejestrowana to niech tato idzie do WK i sie spyta w starych ksiegach na pewno są, tylko wiesz że mogą ci naliczyć za OC RE: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - spalina - 07-01-2015 20:09:35 Pieniądze to nie problem ,a tym bardziej jeżeli chodzi o motorynke. Czyli idę do WK z tablicą i mówię że zgubiłem dokumenty.A problemów nie będzie z tablicą ?? RE: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - Kanilox - 07-01-2015 20:40:50 (07-01-2015 20:09:35)spalina napisał(a): Pieniądze to nie problem ,a tym bardziej jeżeli chodzi o motorynke. Czyli idę do WK z tablicą i mówię że zgubiłem dokumenty.A problemów nie będzie z tablicą ??Twój ojciec musi iść, muszą mu wydać duplikat. RE: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - jurek_j - 07-01-2015 20:44:40 (07-01-2015 20:02:15)romek napisał(a): Jeśli jest zarejestrowana to niech tato idzie do WK i sie spyta w starych ksiegach na pewno są, tylko wiesz że mogą ci naliczyć za OC Na jakiej podstawie mają naliczyć za OC, skoro on idzie do WK wyrobić wtórnik dowodu rejestracyjnego? RE: Mam rejestracje ale nie mam papierów co dalej - Tomasz-pr110 - 07-01-2015 22:23:05 Sprawa jest prosta. Piszesz z tatą umowę kupna-sprzedaży - zaznaczasz, że dowodu brak, zaraz w tym dniu co widnieje na umowie idziesz do ubezpieczyciela i kupujesz polisę (najbezpieczniej coś innego niż PZU), robisz bądź załatwiasz przegląd (do przeglądu nie potrzeba dowodu rej bo diagnosta wystawi Ci zaświadczenie) i do WK rejestrować. |