![]() |
Komar sztywniak jaki lakier ? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Komar sztywniak jaki lakier ? (/showthread.php?tid=31262) |
Komar sztywniak jaki lakier ? - komar-romus232 - 21-12-2014 23:34:23 Koledzy mam komara sztywniaka 1966 roku. Chcę go odnowić RE: Komar sztywniak jaki lakier ? - Suwmiarka - 21-12-2014 23:59:17 To bardzo fajnie, że chcesz go odnowić ![]() Komar'y 232 produkowano główne w dwóch kolorach: *biało-niebieskim (jak twój) *czerwono-czarnym Osobiscie jednak uważam, że tych w oryginalnych barwach jest już sporo i fajnie wygląda jak ktoś dobierze własne barwy, jakie mu siepodobają np. ten http://olx.pl/oferta/komarek-sztywniak-CID5-ID6vgWx.html# Co do koloru to weź wzornik i dopasuj odpowiednie RE: Komar sztywniak jaki lakier ? - romek - 22-12-2014 00:46:05 Ten kolor jest ohydny! Kiedyś widziałem zdjęcie eksportowego 232 w kolorystyce biało czerwonej, nie wiem czy to oryginalne (biały bak i błotniki i chyba lampa, reszta taka strażacka). To jest coś fajnego. RE: Komar sztywniak jaki lakier ? - dlugiLBN - 22-12-2014 01:35:08 1.Lakier akrylowy. Nie baw się w bazę z bezbarwnym bo na akrylu nawet jak rysę zrobisz czy kamieniem dostanie to zaprawkę pędzelkiem zrobisz,a na bazie już lipa. 2.Lakier dobiorą Ci w mieszalni lakierów,bierzesz coś niebieskiego i białego na wzór i po sprawie.Koszt 16 zł setka w komplecie z utwardzaczem.Na komara trzeba Ci po 2 setki białego i niebieskiego. RE: Komar sztywniak jaki lakier ? - komar-romus232 - 27-12-2014 02:22:56 Dziekuję za odpowiedzi!!! Zastanawiam sie jaką paletę RAL wybrać ? Chodzi mi o kolor miebieski i szary. Mam jeszcze komara 2352 tylko w bardzo zlym stanie kupiony od 1 Właściciela za 200 zł Ma juz nowy dowód ale nim zajmę się trochę później. Pozdrawiam!!! RE: Komar sztywniak jaki lakier ? - Bartek - 27-12-2014 12:53:53 Yyyy.. Po pierwsze co ten temat robi w dziale przeniesienia ? Po dwa Twój post nic nie wnosi do tematu bo napisałeś w tytule coś o powłoce a w wątku aż jedno zdanie, że chcesz go odnowić.. Po trzy opisz jakoś wyczerpująco by wątek nie był ubogi A po kolejne primo przenoszę temat. |