![]() |
Skalpelowa Rg-tka - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: Skalpelowa Rg-tka (/showthread.php?tid=30849) |
Skalpelowa Rg-tka - skalpel155 - 29-11-2014 12:56:46 Hmm, więc jak w tytule, we wrześniu nabyłem RG-tke, od znajomego, z tego samego miasta/szkoły. Sprzedawał bo zrobił prawko na moto, od czasu jak kupił sprzęcik to czasami latamy w jakieś traski czy coś ![]() ![]() Do szczegółów. Zauważyłem i tu i na OLX od kilku gości, że jest sporo osób które miały charta a teraz mają RG, nawet na forum kilka osób jest ![]() ![]() ![]() Jak to w Rg, ciekły Lagi, kranik, dekiel od magneta był pękniety, kierunków brak, opona przód popękana i takie tam duperele, plastiki też nie pierwszej młodości. Na dodatek zaraz po kupnie, latałem troche po mieście, potem miałem jechać w traskę, jakies 180km i po 20km się zatarł. Płyn chłodzący spierdaczył, prawdopodobnie przez uszczelkę pod cylem (olej w silniku byl szary), Nie sprawdzilem tego, sądziłęm że jest, a że jest to moje pierwsze SPRAWNE moto z LC to nawet nie myslalem żeby sprawdzić poziom płynu i czy nie ubywa (Apka to nie wypal, nie nacieszylem sie to i nawyku nie bylo) No więc Co zrobione: *Szlif w Kętrzynie (Pędzich->polecam) *tłok japoński<- Razem ze szlifem wyszlo 200zł *Oponka na przód-100zł *Druga RG-500zł->kupiona w celu jazdy na kole itd, ale głównie by przełozyc lepsze graty do mojej. Tak się też stało (Lagi, kranik, dekiel itd) Spróbowałem troche tego "katowania" i stwierdzilem ze to nie dla mnie, nie mam sumienia. Spotkał ją identyczny los jak Apke, poszła na części ![]() W miesiąc zrobiłem Tysiąc km, troche malo bo pogoda nie dopisywala (pierwszy tydzien po zlozeniu moto zrobilem 500km) Plany: *Odnowić przednie plastiki *pomalować koła na czarno (tylnie jest, ale farba schodzi, przednie szare), nakleić paski na rant (zielone) *pomalować zacisk *Odpowietrzyć Hamulec, a z tyłu zamontować sprężynkę na drucik *zrobić lub wymienić wahacz bo jest zastany *Tłuc KaeMy, sprzedać koło wakacji ![]() No to nie będe już więcej zanudzał, Fotek nie będe wrzucał pojedynczo, podaje link do bp, zdjęcia jeszcze na starych lagach itd, po zimie jak go przygotuje to wrzuce nowe fotki ![]() http://www.bikepics.com/members/grzedson/14rg80/ PS: SzpachelMen nadal żyje, znowu robie plastiki ![]() ![]() RE: Skalpelowa Rg-tka - Latos - 29-11-2014 14:00:44 Jak to RG, wygląda okropnie, miejmy nadzieję że jeździ lepiej ![]() ![]() RE: Skalpelowa Rg-tka - Conqeror - 29-11-2014 15:20:27 RG to dobry sprzet, na oryginalnym tłumiku powinna to 100 pojechać. RE: Skalpelowa Rg-tka - Latos - 29-11-2014 15:38:47 (29-11-2014 15:20:27)Conqeror napisał(a): RG to dobry sprzet, na oryginalnym tłumiku powinna to 100 pojechać. Tego to nie kwestionuję, chyba jedna z najlepszych 80-tek z tego okresu. Tylko jak to wygląda... RE: Skalpelowa Rg-tka - skalpel155 - 29-11-2014 15:59:06 1.5k żeby nie zatarcie to bym nie musial w nią wkładać hajsu ![]() Lampa z tyłu? Szczerze mówiąc przed kupnem mi to się nie podobalo. po kupnie stwierdzilem "Jak jadę to Mam to w D*pie, i tak tego nie widze" i zostaje. w tym drugim suzuki miałem schowaną i szczerze mowiac, wyglada to jeszcze gorzej bo jest łysa d*pa jak bania tego z brazzersów ![]() Co do jazdy, jeździ fajnie, przed zatarciem jechalem +/-100 i jeszcze miała. teraz po dotarciu musze sprawdzić, bo na myjce dostalo mi sie wody w filtr itd i świece musze zmienic, ale 105 teraz z tym mułem jechałem nią ![]() ![]() Co do przodu, jaki baniak? Szybkę jedynie przełoże tą przezroczystą do czarnych plastików jak je ogarne i będzie taka czarna bestyjka ![]() RE: Skalpelowa Rg-tka - kokosek - 29-11-2014 17:41:08 Brakuje mi takiego Rg błąd zrobiłem ze sprzedałem. Miło ze na forum zawitales ![]() Wysłane z mojego D2303 RE: Skalpelowa Rg-tka - Lagoon - 29-11-2014 18:20:18 Dobra eRGieta, wygodne moto. Owiewka średnia, ale nie wieje przynajmniej aż tak, taka klimatyczna, stosowna do lat produkcji. RE: Skalpelowa Rg-tka - stqc - 29-11-2014 19:07:00 Podobają mi się RG, nie powiem, szczególnie jak pewnego gościa który objechała taką Rg polskę ![]() ![]() ![]() RE: Skalpelowa Rg-tka - skalpel155 - 29-11-2014 23:28:50 No dosyć wygodna Fakt, Śmieszne w niej jest to że ryjek taki wysunięty, 2m dlugosci ma, jest czym wyrabiać ![]() ![]() STQC, Rg fajnie wygląda, tylko ten tył ścięty, jakoś tak dziwnie łyso to wygląda, no i z przodu chyba ufo, Passeeee, Moje ufo z apki wylądowało jako lampka nocna w moim byłym pokoju ![]() Tu dowód ![]() ![]() PS:Żarówki te co tam są halogenowe, nie dość że robią niebiosa z pokoju, to i grzeją ![]() |