![]() |
Wszystkie rowery simiego - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Wszystkie rowery simiego (/showthread.php?tid=30481) |
Wszystkie rowery simiego - simi81 - 11-11-2014 23:59:51 Witam w moim temacie ![]() Zakładam go ze względu, że nie chce uzupełniać każdego tematu oddzielnie. Wszystko będzie kontynuowane tutaj ![]() 1. Pierwszym rowerem który zapoczątkował moją przygodę z rowerami Romet, był Wigry 5. Dostałem go od kolegi który nie był w stanie oddać mi pieniędzy, to dał mi rower, wyszło na to że dałem za niego 20zł ![]() ![]() po małym remoncie, wyglądał już lepiej. ![]() 2. Następny rowerek niektórzy na forum pewnie znają, jest nim Pelikan z '78. Kupiłem go za 40zł. Został odrestaurowany, zachowując wszystkie oryginalne cześci. Dużo z nich jest produkcji ZZR. Zdjęcie po kupnie. ![]() Tu już po renowacji. ![]() ![]() Obecnie pelikan stoi w pokoju i jest atrakcją dla gości ![]() 3. W trakcie renowacji Pelikana z '78 kupiłem FSM Pelikana z '88 na złomie za 15zł. Kupiłem go tylko ze względu na bagażnik który był mi potrzebny do Pelikana z '78. ![]() 4. kolejnym rowerem jest Universal konsul z '82. Kupiłem go za 40zł. Stan nie powalał ale dzielnie służył na wsi. Sprzedałem go później za taką samą cenę. ![]() 5/6. Następnie kupiłem Universal Kalinę '88 i Wigry 3 z '79. Dałem 60zł za oba. Kalina była w oryginalnym stanie, oprócz pedałów ZSRR. Wigry natomiast był poskładany z części chyba ze wszystkich okresów produkcji Rometu. Kalina do dziś służy na wsi, a Wigry sprzedałem za podajże 55zł. ![]() niestety na dzień dzisiejszy nie mam zdjęć kaliny. 7. Kolejnym rowerem był Jubilat 2 z '88. Znaleźliśmy go w stodole podczas żniw. Dostałem go praktycznie za darmo, zamieniając się za zardzewiałą chińską damkę którą miałem wywalić na złom. Sprzedałem go później za 40zł. ![]() 8. Rower który był następny to Universal Sprint 2 z '89. Rower zachował się w idealnym stanie, wszystkie części oryginalne. Szkoda tylko że jest na mnie za mały, dlatego cieszy oko stojąc w domu podobnie jak Pelikan. ![]() ![]() ![]() 9. Ostatnim rowerem na dzień dzisiejszy jest ZZR Syrena z '68. Kupiona za 30zł w stanie tragicznym. Na razie czeka aż ja zacznę remontować. ![]() ![]() Oceniajcie, komentujcie. Jak tylko będę coś robił, albo jak zdobędę nowy rower, będę aktualizował temat ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - Dawdzio - 12-11-2014 00:09:40 Fajna kolekcja. Lubisz zielony? ![]() Gdybyś jeszcze miał Konsula to bym ci go zazdrościł ![]() Te błotniczki w Sprincie to tak od nowości? Bardzo fajnie wygląda ten pomalowany zacisk kierownicy w widelcu. Jak będę malował jakiś rower to chyba też tak zrobię. RE: Wszystkie rowery simiego - simi81 - 12-11-2014 00:14:28 Dzieki ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - tomek458 - 12-11-2014 10:55:36 Świetna kolekcja. Najładniejszy Pelikan. RE: Wszystkie rowery simiego - Wigrus - 12-11-2014 17:07:04 Też się zastanawiam nad założeniem nowego wątku dla wszystkich rowerów, lub, jeśli to w ogóle możliwe, scaleniem wszystkich tematów. No bo przecież ciągle zwożę jakiś złom, często nawet nie wart osobnego tematu, a można by coś o nim bąknąć. A co do Twoich rowerów, to Pelikan zdecydowanie najlepszy! ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - simi81 - 12-11-2014 22:54:40 Dzięki za komentarze ![]() Wigrus Dokładnie, ja stwierdziłem że jeden większy temat lepszy niż kilkanaście osobnych. W twoim przypadku to jeszcze lepsze rozwiązanie bo przywozisz o wiele więcej rowerów niż ja ![]() EDIT Dawdzio Tak lubię ![]() ![]() Co do obejmy, to pomalowałem bo była strasznie zardzewiała, a własnie wygląda ciekawie. RE: Wszystkie rowery simiego - chart80 - 13-11-2014 00:09:16 Może warto stworzyć nową kategorię: "Nasze kolekcje" w której tematach umieszczane byłyby fotografie zbiorowe naszych zdobyczy. ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - simi81 - 13-11-2014 01:08:36 Ciekawy pomysł, może uda się to wcielić w życie ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - Dawdzio - 13-11-2014 01:34:21 ![]() ![]() A idźta z tymi nowymi kategoriami ![]() "Przepraszam, jeśli wybrałem zły dział. Jeżeli tak to proszę o przeniesienie.". Nawet teraz ludziom myli się dział rowerowy z "motórowym". No ale to nie miejsce na taką dyskusję ![]() *Pomijam to, że moderatorzy tam to "święte krowy". RE: Wszystkie rowery simiego - simi81 - 12-01-2015 23:46:27 Pelikan i Sprint dostaly honorowe miejsce w pokoju ![]() ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - ArcziManYea - 13-01-2015 00:08:17 Ahh... Chciałbym mieć jeszcze większy pokój, wtedy to wszystkie moje ładne rowery by na ścianach wisiały ![]() ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - simi81 - 14-01-2015 14:48:30 Ja mam tylko dwa lepsze rowerki i akurat miejsca starczylo idealnie na dwa ![]() Dzięki ![]() RE: Wszystkie rowery simiego - wigry3gdynia - 14-01-2015 17:56:09 simi81 pamiętaj!,pelikan jest najlepszy z dziecięcych rowerów... Też mam ![]() |