[Ogar 200] Luzy na sterach/główce ramy - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: [Ogar 200] Luzy na sterach/główce ramy (/showthread.php?tid=30126) |
Luzy na sterach/główce ramy - Linux - 22-10-2014 16:38:50 Witam. Wymieniłem w Ogarze stery na nowe (współczesne). Kapturek dokręciłem kluczem jak tylko mocno dałem radę. Niestety po wciśnięciu hamulca przedniego i poruszaniu przód-tył Ogarem, widelec lata w główce... Czy ktoś miał już taki problem i znalazł może rozwiązanie? Pozdrawiam. RE: Luzy na sterach/główce ramy - Damian0 - 22-10-2014 18:22:30 A szklanka ci nie pękła ? Bo mi kiedyś w ogarze pękła i podobnie było RE: Luzy na sterach/główce ramy - 175mateusz - 22-10-2014 18:54:59 który kapturek dokręciłeś kluczem? ten chromowany co jest na samej górze? Musisz dokręcić górny talerzyk dosyć mocno(ale bez przesady) założyć półkę amortyzatorów i potem ten chromowany kapturek(nakrętkę) i powinno być wszystko dobrze Dobrze wszystko złożyłeś? założyłeś kulki czy wianki? RE: Luzy na sterach/główce ramy - Linux - 22-10-2014 23:41:24 Szklanka tzn. ? Miska, bieżnia? Mateusz, tak ten na górze. Górny talerzyk to ten element co nie ma 'wyjścia' na żaden klucz? RE: Luzy na sterach/główce ramy - Jakchwal205 - 22-10-2014 23:55:24 Ja mam to samo i nwm co zrobic tez mam te wspolczesne żemiosło... RE: Luzy na sterach/główce ramy - 175mateusz - 23-10-2014 08:59:58 wkładasz zawieszenie w główkę, zakładasz kulki(chyba 4mm nie pamiętam już) no i sztyca z gwintem wychodzi u góry zakładasz chromowaną miskę w którą wkładasz kulki/wianki potem bierzesz tą dużą nakrętkę która nie ma wyjścia na żaden klucz i dokręcasz tylko z czuciem potem zakładasz półkę do której przykręcona jest kierownica no i skręcasz u góry na dwie śruby i tą chromowaną nakrętkę i powinno być ok słychać stuki jak ruszasz kierownicą? A nie masz gdzieś oryginalnych misek na te kulki? |