![]() |
[Pony] Iskra raz jest a raz nie ma - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: [Pony] Iskra raz jest a raz nie ma (/showthread.php?tid=30031) |
Iskra raz jest a raz nie ma - ArturDabrowski290 - 18-10-2014 16:55:02 Elo, mam taki nie mały problem. Wczoraj pojechaliśmy się z kolegami przejechać, ja jechałem motorynką, zrobiliśmy tak około 15km i oczywiście coś się zje*ało ![]() Daje piwa za pomoc. RE: Iskra raz jest a raz nie ma - Feiro - 18-10-2014 17:08:32 Stosujesz(zakładając platynki) podkładki które nie przewodzą prądu? Czasami tak jest że druty które sprężynują młoteczek platynek zwierają się z masą i wtedy mimo poprawnego rozwarcia platynek, idealnej przerwy na nich, idealnego wyprzedzenia zapłonu iskry nie będzie. Oczywiście to jest tylko jeden z domyślanych powodów. No i drugie pytanie czy próbowałeś na innych świecach? RE: Iskra raz jest a raz nie ma - ArturDabrowski290 - 18-10-2014 17:10:41 Świec to ja chyba z 5 próbowałem... Podkładek nie daje, ale zaraz spróbuje dać ![]() Dodam że bezpośrednio z kabla WN iskra jest, fajka dobra na pewno. RE: Iskra raz jest a raz nie ma - Feiro - 18-10-2014 18:03:20 Mam nadzieję że wiesz o co mi z nimi chodzi. Najpierw zakładasz podstawę, potem plastikową podkładkę dopiero potem młoteczek, potem jeszcze jedna podkładkę i zabezpieczasz małym segerkiem. Ciut ważna jest też wielkość tych podkładeczek bo za małe też nie spełnią swej roli ![]() RE: Iskra raz jest a raz nie ma - ArturDabrowski290 - 18-10-2014 18:44:59 Nie mam tych podkładek, ale zrobie sobie z papieru technicznego. Tylko że ja mam chyba jakąś inną podstawkę bo nie mam tam segeru i nie ma tam nawet miejsca na ten seger. RE: Iskra raz jest a raz nie ma - romek - 18-10-2014 19:21:49 Musi być na tym mosieżnym bolcu i to wygląda tak: http://allegro.pl/przerywacz-zaplonu-platyny-romet-komar-motorynka-i4703667929.html (to co leży po prawej stronie tych czerwonych podkładek) choć ja w komarze tego nie mam i chodzi ![]() RE: Iskra raz jest a raz nie ma - ArturDabrowski290 - 18-10-2014 20:10:26 Taka dziwna sytuacja jest pany ![]() ![]() |