Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? (/showthread.php?tid=29613) |
Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - JGNZM - 28-09-2014 18:58:00 Cześć, Znalazłem ramę za 150 zł. Posiada dokumenty; jednak sprzedający nie widnieje na dowodzie, po prostu spisał umowę, OC jest ważne do października a przegląd "bezterminowo", więc jeśli ten sprzedający nie zarejestrował go na siebie, a ten na dowodzie zaniósł umowę do urzędu, że Ogar już nie należy do niego. Więc czy ja nie będę miał problemów z zarejestrowaniem Rometa? RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - CLAy - 28-09-2014 19:33:28 Potrzebujesz ciągłość umów czyli: 1. Umowa osoby z dowodu z sprzedającym 2. Umowa sprzedającego z tobą PS. nie istnieje już przegląd bezterminowy, przed przerejestrowaniem będziesz musiał zrobić przegląd RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - JGNZM - 28-09-2014 21:04:34 Punkt 1 - jest, oni spisali między sobą umowy. Punkt 2 - w dniu zakupu spiszę umowę. Czyli nie powinno być żadnego problemu. Rano, po 8 zadzwonię do WK w Śremie i zapytam się czy nie będzie żadnego problemu. Tu mam wymagania z mojego WK: http://www.powiat-srem.pl/Podstrony/Informator/Wydzial-Komunikacji/Rejestracja-przerejestrowanie-uzywanego-pojazdu# RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - motonita - 29-09-2014 09:03:19 ale w czym ty masz problem bo ja sie staram zrozumiec i naprawde nie mogę.... RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - JGNZM - 29-09-2014 09:11:08 Mój tata twierdzi, że tu będzie taki sam problem, jaki jest z moim Ogarem aktualnie. Tylko różnica jest duża; przy tej ramie są wszystkie umowy i tylko jeden właściciel (ten co mi ją teraz sprzedaje), który jej nie zarejestrował, ale spisał umowę z tym na dowodzie, a ten zapłacił oc do października. A natomiast w Ogarze nie ma ciągłości umów i ważnego oc RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - motonita - 29-09-2014 10:22:30 ale przed koncem umowy opłacił cale OC? wiec sie polisa wznowiła i OC... jest komplet umow wiec o co ci chodzi?? nie masz obowiazku przerejestrowywania wiec ja cie nie kumam.... masz komplet wszystkiego co trzeba... to czego ty jeszcze szukasz? a WK ci może takich jaj nagadać ze masakra.... masz OC masz Umowy... teraz tylko przegląd zrobić i do WK... JEST SAMOUCZEK CZEGO GO NIE PRZECZYTASZ??? RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - JGNZM - 29-09-2014 10:53:34 Dobra, dzwoniłem do wk i powiedzieli mi, że będzie bez problemu; potrzebuje tylko oryginał umowy sprzedającego z tym z dowodu. RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - motonita - 29-09-2014 12:19:09 jak bys przeczytał samouczek to tez bys sie tego dowiedział... dlaczego go nie przeczytałes? RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - JGNZM - 29-09-2014 16:10:22 Gdyby to był zły temat, gdyby administratorzy mieli do niego coś nie tak to by go usunęli. A co mi da samouczek, skoro mam osobne pytanie i forum jest do tego, aby pomagać. Dzwoniłem do WK i powiedzieli, że nie będzie problemu, tylko muszę mieć oryginał umowy miedzy sprzedającym a tym z dowodu. RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - Latos - 29-09-2014 17:57:59 Msui być zachowana ciągłość umów od ostatniego właściciela który tę ramę rejestrował i musisz mieć wszystkie umowy począwszy od ostatniego zarejestrowanego właściciela na nowego właściciela do ciebie. OC cię nie interesuje, po prostu masz umowę za załóżmy czwartek i w ten sam czwartek lecisz do ubezpieczalni opłacić składkę i jest git RE: Co z tą ramą? Czy będzie można ją zarejestrować? - JGNZM - 29-09-2014 18:20:32 Tak umowy od właściciela na dowodzie, a mną mam. Chyba dzisiaj jeszcze pojadę ją kupić Wystarczy, że spiszę umowę ze sprzedającym. A od niego wezmę oryginał umowy jego i tego w dowodzie. |