![]() |
Przygody z policją - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Przygody z policją (/showthread.php?tid=29577) Strony: 1 2 |
Przygody z policją - romek - 27-09-2014 20:09:43 Wiadomo, na ten temat napisano wiele postów, ale przepadły one w odmętach ![]() ![]() Kiedyś miałem motorynkę. 301-kę. Właściwie jej zwłoki jeszcze gdzieś tam stoją w garażu. Miałem no nie wiem, 11-12 lat, nie miałem świateł ani jakichkolwiek dokumentów choćby karty motorowerowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Przygody z policją - Latos - 27-09-2014 20:32:54 W zeszłym tygodniu jechałem na zlot do bydgoszczy. Jade sobie wiejską dróżką, po lewej stronie domki, chodnik, po prawej polej. I jadę sobie tak 55 (ograniczenie bodaj do 50) a tu nagle wyskakuje policjant z jakiejś wnęki i mi kiwa lizakiem. Zorałem się w tym momencie strasznie ![]() A teraz za co mogli mi dać mandat: -jechałem na długich około godziny 10:30 rano -nie miałem krótkich sprawnych -nie miałem klaksonu -przekroczyłem prędkość o ponad 10 km/h -ubezpieczenie było na poprzedniego właściciela już 2. miesiąc ale nie wiem czy można za to dostać mandat -miałem ułamany kierunkowskaz i przyczepiłem go na wkręta, podczas jazdy obracał kierunek świecenia o 180 stopni (był ustawiony w taki sposób że tylny świeci do przodu) No, ale obeszło się bez mandatu ani niczego innego, limit farta wyczerpany ![]() RE: Przygody z policją - romek - 27-09-2014 20:40:16 Eeee to jak ty maszynę przygotowałeś na zlot ![]() RE: Przygody z policją - Latos - 27-09-2014 20:43:29 (27-09-2014 20:40:16)romek napisał(a): Eeee to jak ty maszynę przygotowałeś na zlot Chciałem zrobić odcięcie ale nie działało ![]() RE: Przygody z policją - romek - 04-10-2014 21:09:41 Dziś sobie jadę jadę jadę na Komarze w okularach ''pilotkach'' (do prawa jazdy kat. B mam wpis o konieczności jazdy w okularach korekcyjnych co tyczy się też motoroweru), oczywiście bez przeglądu, lusterka, hamulca przedniego a tu stoją przy drodze i trzepią.. Tak właściwie nie wiadomo za co, bo radaru na pewno nie mieli, a brali na bok ![]() ![]() RE: Przygody z policją - przemek95 - 04-10-2014 23:11:31 Ja miałem kontrolę rok temu w drogę do Bornego Sulinowa na "zlot Gąsienice i podkowy", w miejscowości Jastowie. Oczywiście uprawnienia i dokumenty były (z przeglądem bezterminowym) oczywiście alkomatem tez sprawdzali. Zakończyło się na wymianie dokumentów Romecika na papierek i dalej w trasę ![]() RE: Przygody z policją - romek - 04-10-2014 23:29:09 Czyli zabrali ci dowód za brak przeglądu, tak? RE: Przygody z policją - przemek95 - 04-10-2014 23:37:27 tak ![]() ![]() ![]() RE: Przygody z policją - theogarowiec - 05-10-2014 13:12:35 W czwartek jechałem Simsonem do szkoły, na rondzie mnie zatrzymali, niebieski był bardzo agresywny i chciał mi zabrać dowód za brak licznika i kierunkowskazów. Kut@s j3bany! RE: Przygody z policją - Dawdzio - 05-10-2014 17:19:16 Do premii mu brakło ![]() RE: Przygody z policją - fosa - 05-10-2014 17:59:15 ja tez miałem jak narazie 2 kontakty z tymi panami. Raz to jak pracowałem na motokrosie to zatrzymywali przy wyjeździe wszystkie samochody po kolei do dmuchania. A raz to jedziemy sobie z kumplem na charcie we 2 przez miasto i wjeżdżamy na rondo w polowie, a chart kichnał prychnał zaczął szarpac no to obok poczta i parking to zatrzymalismy się. Wykrecam świece patrze radiowóz podjeżdża, kwity wzieli i do samochodu spisywali. Potem wychodzi i sie mnie pyta czemu swiatła z przodu nie ma i czemu sie zepsuł. Ja mu na to aku nie mam . A nie jedzie bo raz sie jedzie raz sie pcha. ![]() RE: Przygody z policją - Dawdzio - 05-10-2014 19:21:49 A zauważyliście, że policja ma w <czterech literach> rowerzystów? Jadę kiedyś ze szkoły rowerem, a przede mną na krzyżówce jakiś facet rowerem skręcił w lewo ścinając zakręt. Jechał normalnie, potem zjechał na lewo i jadąc pod prąd skręcił w lewo i... dalej jechał po angielsku, a dopiero po kilkudziesięciu metrach zjechał na prawą stronę. A, co ciekawe, po skręcie jechał prosto na radiowóz (większy) jadący w stronę komendy, który po prostu pojechał sobie dalej. Szkoda. Powinni mu dowalić taki mandat, że by się nie pozbierał, bo potem wszyscy mówią jak CI ROWERZYŚCI jeżdżą. To tyle ode mnie. Jako, że jestem niezmotoryzowany to nie miałem jeszcze "przyjemności" poznać bliżej smerfów ![]() RE: Przygody z policją - Damian4570 - 05-10-2014 20:22:31 Heh, no ja akurat widziałem niejednego "cwaniaczka" na rowerze - miałem nie raz sytuacje, typu przejeżdżanie na przejściach dla pieszych, przez rowerzystów i wymuszanie pierwszeństwa (co najmniej raz przód mojego Suzuki miałby spotkanie bliskiego stopnia z rowerzystą nieznającym przepisów...), najgorzej to jest jak widzę rowerzystę który skręca w lewo od krawężnika (czyt. od prawej skrajnej strony pasa), nic nie zjedzie do osi jezdni... Oj tak, policja powinna coś zrobić z rowerzystami... RE: Przygody z policją - krzysiu1505 - 05-10-2014 20:32:14 (05-10-2014 13:12:35)theogarowiec napisał(a): W czwartek jechałem Simsonem do szkoły, na rondzie mnie zatrzymali, niebieski był bardzo agresywny i chciał mi zabrać dowód za brak licznika i kierunkowskazów. Yyy, a odkąd to dla motoroweru wymagane są kierunkowskazy, a tym bardziej prędkościomierz? Bo jeśli są to jakim cudem dopuszczona jest do ruchu taka motorynka, która nie ma ani jednego ani drugiego? ![]() RE: Przygody z policją - wojtekr35 - 05-10-2014 20:38:00 No ja miałem wczoraj spotkanie z policją, chciałem sobie wyjechać na główną, ale musiałem przepuścić kilka samochodów. Cierpliwie sobie czekałem, do czasu aż pewna brzydka KIA w kombi zajechała mi drogę, przyczepili się akurat o tablicę rejestracyjną, której nie było. Dalej nie wiem jak to wypatrzyli, no ale jak już zobaczyli to znaleźli sobie łatwy, nieruchomy cel. Nie raz się tak z lasu wracało po asfalcie to nawet nie próbowali nic zrobić. |