![]() |
[Inny] Odblokowanie tłumika w kaczce. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: [Inny] Odblokowanie tłumika w kaczce. (/showthread.php?tid=29447) |
Odblokowanie tłumika w kaczce. - rumun - 21-09-2014 19:58:51 Mam kaczuchę na tłumiku starego typu. Kaczka jest częściowo odblokowana bo ktoś zapomniał o wydechu. Wczoraj rozebrałem tłumik, oczyściłem z kilogramów nagaru i skróciłem kolanko do długości 4cm. Pytanie jest takie: Czy w samej puszcze jest jeszcze jakaś blokada? Opisy jakie znalazłem są do tłumika ogarowego a tam jest inna konstrukcja. W moim po rozpołowieniu jest przegroda a 2 rurkami fi około 10mm którą można wyjąć. Sama końcówka wylotowa też ma przegrodę z 4 dziurkami fi 5mm chyba ale ona pewnie musi być bo służy jako podkładka do skręcenia puszki. Coś u trzeba przerabiać? Powiem tak że oczyszczenie tłumika i skrócenie kolanka dało efekt w postaci lepszego wkręcania na wyższych obrotach. |