![]() |
[Chart] Pali cewki zapłonowe - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: [Chart] Pali cewki zapłonowe (/showthread.php?tid=28593) |
Pali cewki zapłonowe - Kaliber - 20-08-2014 18:06:37 Zabawy z Chartem ciąg dalszy, a więc: Wcześniej był problem ze słabą iskrą ale to rozwiązałem wymieniając cewkę zapłonową, lecz po 30 km znowu ten sam problem, wychodzi na to, że pali cewki, ale czemu ![]() ![]() Dokonałem pomiarów i tak: -Cewka zasilająca moduł 760 Ohm, napięcie max jakie uzyskałem przy kopaniu starterem to ok 110 V -Impulsator 29 Ohm Kupiłem nową cewkę ale jej jeszcze nie założyłem, żeby znowu nie potrzebnie wydawać. Z czym może być problem? RE: Pali cewki zapłonowe - stqc - 20-08-2014 22:51:42 może spróbuj na innym module, posprawdzaj masy i styki, aby wszystkie przejscia były idealne ![]() ![]() RE: Pali cewki zapłonowe - Kaliber - 21-08-2014 00:12:08 Takie pierdoły jak fajka i przewód WN to w pierwszej kolejności wymieniłem. Moduł sam składałem i nie zalałem go jeszcze silikonem i dziś sprawdziłem wszystko oprócz tyrystora i było sprawne. Jak dobrze pamiętam to Ty jeździsz na cewce od chińczyka i jakoś o problemach nie pisałeś ![]() Kupiłbym jak bym wiedział, że mi tego nie spali ![]() RE: Pali cewki zapłonowe - DominiX - 21-08-2014 09:55:59 To może coś z modułem ? RE: Pali cewki zapłonowe - stqc - 21-08-2014 14:25:52 (21-08-2014 00:12:08)Kaliber napisał(a): Takie pierdoły jak fajka i przewód WN to w pierwszej kolejności wymieniłem. Moduł sam składałem i nie zalałem go jeszcze silikonem i dziś sprawdziłem wszystko oprócz tyrystora i było sprawne. Tak dobrze pamiętasz, jak narazie się spisuje dobrze ![]() |