![]() |
[Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Poradniki, instrukcje i schematy (/forumdisplay.php?fid=27) +--- Wątek: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie (/showthread.php?tid=2821) |
[Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - DanielGP - 28-12-2011 12:35:18 Jak wiadomo stacyjka w romecie nie do końca spełnia swoje zadanie, wystarczy przekręcić i kopnąć motor bez odpowiedniego klucza ![]() U mnie stacyjka włącza tylko zapłon (iskrę), współdziała ona z normalną stacyjką rometa. To znaczy, jeżeli stacyjka oryginalna jest przekręcona na wyłączenie a stacyjka Cz jest ustawiona na zapłon, motor nie odpali. Tak samo jest na odwrót. Aby sprzęciwo odpaliło(miało upragnioną iskrę) obie stacyjki muszą być ustawione na zapłon ![]() Masę od stacyjki (Cz) dałem pod śrubę od mocowania schowka. ![]() ![]() Schemat podpięcia: ![]() Na koniec chcę dodać że stacyjka w większości przypadkach jest taka że można ją przekręcić nawet patyczkiem od loda. Ale zawsze to jakieś zabezpieczenie. Zakaz kopiowania bez zgody autora ! RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - lukasz247___ - 28-12-2011 13:25:52 Pewnie że zawsze to jakieś zabezpieczenie ale dla kogoś kto się zna na rzeczy to nawet nie przeszkodzi wystarczy kable wyrwać i iskra jest dalej ![]() RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - DanielGP - 28-12-2011 13:26:47 No co racja to racja. Ale większość zapewne ludzi jakby go ukraść chciała z taką stacyjką to by nie wpadła na to że to może ona. RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - Przemek - 28-12-2011 17:01:44 (28-12-2011 13:25:52)lukasz247___ napisał(a): Pewnie że zawsze to jakieś zabezpieczenie ale dla kogoś kto się zna na rzeczy to nawet nie przeszkodzi wystarczy kable wyrwać i iskra jest dalej Jak by podpiac ta stacyjke na bezposredni kabel od cewki to by nie odpalil ![]() RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - MrF4k - 28-12-2011 18:39:58 to samo robie w swoim Romecie ale tylko na innej stacyjce bo taką miałem zakładać (ursus c-33o) ale można było włożyć gwoździa i odpalał ![]() RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - Matii-x - 28-12-2011 18:48:58 Stacyjka od cz i ursus to samo wystarczy włożyć patyk lub pręt i odpalasz motor jedziesz ![]() Lepsza stacyjka to jakiegoś chińskiego motoru za 10zł ![]() RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - Mikołaj - 28-12-2011 19:08:48 panowie poradniki nie sa zamykane zeby mozna bylo sie czegos dopytac a nie zeby pisac fajnie dzieki itp. to tak dla waszej informacji RE: [Poradnik] - Stacyjka Cz w Romecie - Mikołaj - 04-01-2012 14:41:34 Zamykam w razie jakichkolwiek pytań pisać albo do mnie albo do Tomasso94 lub też do autora poradnika |