![]() |
Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Pytania (/forumdisplay.php?fid=102) +--- Wątek: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. (/showthread.php?tid=27073) |
Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Bartek - 01-07-2014 18:22:48 Witam. Otóż od jakiegoś czasu przeglądając allegro natknąłem się na samochody z kierownicą po prawej stronie tzw Angliki. Kiedyś w radiu słyszałem, że Polskie prawo ma się zmienić i że samochody z kierownicą po prawej stronie będą mogły normalnie jeździć u nas. I jak to z tym jest ? Czy ta reforma przeszła ? Jeśli nie to jakie konsekwencje mi grożą jeśli takim pojazdem poruszam się po drodze ? Załóżmy, że auto ma zmienione lampy przystosowane do naszego ruchu. RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Przemi998 - 01-07-2014 18:27:23 http://natemat.pl/27833,w-polsce-beda-jezdzily-auta-z-kierownica-po-prawej-stronie-to-idiotyzm-ludzie-beda-ginac Poczytaj ![]() RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Bartek - 01-07-2014 18:34:14 Trochę to chore ale okej.. Skoro to takie niebezpieczne to po co Unia wyraża na to zgodę ? Fakt mało kto robił profesjonalne przekładki. Gdzieś kiedyś słyszałem, że gość jechał niby 60km/h a jak policja go zatrzymała to miał 100km/h i okazało się, że auto było anglikiem po nieumiejętnej i fachowej przekładce RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Zweitakter - 04-07-2014 12:40:10 na zółtych blachach jak to na zóltych przechodzi kazdy orginał, a zanim sie prawo zmieni mozna zarelestroweac anglika z przed roku 83 na białe RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - simon1998 - 04-07-2014 13:16:25 Mój szwagier kupił teraz anglika i dowiadywał się o rejestracje. w WK mu powiedzieli że można zarejestrować tylko najpierw na przegląd, a do nie do wszystkich stacji dotarło że można zrobić przegląd takim samochodom ![]() ![]() RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Bartek - 04-07-2014 13:52:36 Tylko tak prawdę mówiąc jakby chciał wyprzedzać anglikiem to będzie ciężko bo nie widać co jedzie z nad przeciwka. Dam grosze za auto później przekładka to nei wiem czy wyjdzie mnie to coś taniej ![]() RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Zweitakter - 04-07-2014 14:22:18 (04-07-2014 13:16:25)simon1998 napisał(a): w WK mu powiedzieli że można zarejestrować tylko najpierw na przegląd, a do nie do wszystkich stacji dotarło że można zrobić przegląd takim samochodom w ciazkich przypadkach zarowno do WK jak i na pzreglad jezdzi sie z ustawa i kompletem aktów wykonawczych w reku znajac je na pamiec..... jest forum diagnostów NORMOCOM mozna tam zadać pytanie ale najpierw poczytac czy juz temat nie był wałkowany!!!! RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - romek - 04-07-2014 18:13:07 (01-07-2014 18:34:14)Bartek napisał(a): Trochę to chore ale okej.. Skoro miał licznik wyskalowany w milach na godzinę.. ![]() RE: Jazda samochodem z kierownicą po prawej stronie po polskich drogach.. - Bartek - 04-07-2014 18:22:39 Gość był tak głupi, że zamiast kupic liczniki to zmienił tarcze ... Dla mnie to nie pojęte. Ale jak widzę to gra nie jest warta świeczki. Swoją ciekawość zaspokoiłem już ![]() |