![]() |
Honda NS1 94 by xarOn - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Honda NS1 94 by xarOn (/showthread.php?tid=26757) |
Honda NS1 94 by xarOn - xarOn - 21-06-2014 23:39:23 Dnia (15.03.14) stałem się posiadaczem Hondy, zakupiłem ją za kwotę 1500zł posiada papiery, zarejestrowana na motorower. Kupiłem ją oczywiście z zamiarem remontowania na pewno będzie malowana. Ogólnie ładnie się zbiera i ma dobre przyspieszenie jak na swoją pojemność v-max 120 mierzone Hondą CBR 125 spalanie poniżej rezonansu ok 4l/100km w rezonansie do 6l/100km, przez parę miesięcy trochę majstrowałem: Filmik zrobiony zaraz po zakupie NS'ki https://www.youtube.com/watch?v=TYz-MqEljLE Zdjęcia poprzedniego właściciela: ![]() ![]() ![]() po kilku dniach od zakupu zacząłem coś majstrować. Polerowanie korka baku nie mam zdj przed ale było pomalowane srebrzanką z pędzla dlatego od razu się tym zająłem. ![]() Wymiana tylnej oponki ![]() ![]() ![]() ![]() wymiana zębatki zdawczej stara 16z nowa 15z ![]() ![]() Zdj małej przejażdżki z CBR'ką (ok. 100km zrobione w tamten dzień) ![]() małe zakupy ![]() ![]() ![]() zmienione kierunkowskazy ![]() nowy olej stary od nowości chyba nie wymieniany ![]() 23.04 Wypolerowałem prawy set kierowcy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 25.04 Sprawdziłem prędkościomierz i obrotomierz zegary okazały się sprawne przy prędkościomierzu do wymiany ślimak a obrotomierzu linka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() łącznie Hondą przez ten czas zrobiłem ok. 400km po czym odmówiła posłuszeństwa zapchałem do garażu oczyściłem gaźnik i odpaliła dosłownie na kilka sekund, ściągnąłem głowice widok nie był fajny mógłbym na tym jeszcze pośmigać lecz, nie wiadomo jaki byłby tego żywot więc zdecydowałem kupić nowy tłok i cylek dać na szlif. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() małe malowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() parę zdj. przed rozbieraniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przygotowanie do malowania ![]() nowe otwory. ![]() Malowanie ![]() ![]() i składanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko to co przedstawiłem zostało streszczone zapraszam na mój FP w którym będę pokazywał renowację Hondy krok po kroku. FanPage RE: Honda NS1 94 by xarOn - Przemi998 - 21-06-2014 23:51:25 Gratuluje zakupu ładna honda tylko pozazdrościć ![]() Czekam na więcej up-ów Powodzenia ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - Dawid.xD - 22-06-2014 18:51:49 Kolega ma taką samą Hanke i trzeba przyznać że ładne to i w dodatku ma nie złego buta ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka RE: Honda NS1 94 by xarOn - dlugiLBN - 22-06-2014 19:43:16 Fajny sprzęt i ciesz się,że możesz w niej zrobić szlif i nie masz nicasilu ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - xarOn - 22-06-2014 21:57:11 (22-06-2014 19:43:16)dlugiLBN napisał(a): Fajny sprzęt i ciesz się,że możesz w niej zrobić szlif i nie masz nicasilu To już tylko kwestia czasu w tym roku planuje zakup: Aprilia RS 125 GS lub Cagive Mito Evo 2 ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - dominik200 - 22-06-2014 23:53:10 Ile taka honda pali? Powodzenia w pracach. ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - xarOn - 23-06-2014 11:00:48 (22-06-2014 23:53:10)dominik200 napisał(a): Ile taka honda pali? Powodzenia w pracach. Spalanie napisałem na początku posta, dzięki ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - Conqeror - 23-06-2014 16:55:58 Z pługiem znaczeni lepjej by się prezentowała. Miałem podobny dylemat w RG, ale teraz jak spojrze to nie żałuje wydanych pieniędzy. Zawsze też mozna sam silnik przestawić od 125 ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - xarOn - 24-06-2014 19:03:28 (23-06-2014 16:55:58)Conqeror napisał(a): Z pługiem znaczeni lepjej by się prezentowała. Miałem podobny dylemat w RG, ale teraz jak spojrze to nie żałuje wydanych pieniędzy. Nie swapa nie robię ![]() ![]() Amortyzatory przed serwisem i malowaniem: ![]() ![]() ![]() ![]() z małymi problemami ale zostały rozebrane ![]() stare uszczelniacze dodam że ktoś wcześniej próbował je zdemontować przez co je uszkodził i u góry nie było sprężynek. ![]() Tak wyglądał stary olej z dwóch lag okropnie śmierdział prawie zwymiotowałem ![]() wstępne szlifowanie ![]() i dziś przyszły uszczelniacze. ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - Hubinho - 24-06-2014 19:11:03 Śliczny motór. Po takim nakładzie pracy widać, że będzie ci długo służył(i bezawaryjnie). RE: Honda NS1 94 by xarOn - xarOn - 13-07-2014 13:43:13 Przez ostatni czas trochę porobiłem przy Hondzie ![]() silnik złożony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malowanie dolnych goleni przed malowaniem: ![]() ![]() ![]() i po: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lakier jest taki sam jak na wahaczu zdjęcie po prostu nie odzwierciedla kolorów ponieważ mocno świeciło słońce i składanie ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Honda NS1 94 by xarOn - xarOn - 21-10-2014 21:14:08 Honda przeszła mały remont ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli kogoś interesuje dalszy przebieg remontu zapraszam do polubienia mojego FP niedługo znajdzie się tam też romet ![]() |