Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Zarabianie na YT - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Wątek: Zarabianie na YT (/showthread.php?tid=26358)

Zarabianie na YT - DominiX - 08-06-2014 18:08:10

Siemka
Powiedzcie mi wszystko co wiecie na temat zarabiania na YT Big Grin Czy jest tam wymagana minimalna ilość Subskrypcji lub wyswietleń? Ktoś z was zarabia? Ile mozna zarobić srednio? Big Grin

RE: Zarabianie na YT - kubu355 - 08-06-2014 18:24:37

Tak ciężko użyć Google? roll
http://support.google.com/youtube/topic/1115890?hl=pl&ref_topic=14965

RE: Zarabianie na YT - Kanilox - 08-06-2014 18:28:45

Da się zarobić jedyne wymaganie to konto na adsense, trochę w tym robiłem, jak chcesz wiedzieć więcej to pisz.

RE: Zarabianie na YT - DominiX - 08-06-2014 19:02:53

Kamil poszło PW

RE: Zarabianie na YT - Semmao - 08-06-2014 19:13:50

Zarabia się na naszych noobowych kontach grosze, bo musisz mieć pełne prawa do filmu i ktoś musi klikać w reklamy na Twoich filmach... ja przez 3 lata zarobiłem 10 dolarów, a mam miliony wyświetleń, tylko nie mam praw do muzyki, więc nie zarabiam.

RE: Zarabianie na YT - Damian4570 - 08-06-2014 22:12:03

Dominix - nie łudź się, że od zaraz zarobisz 1000 zł czy 10000 zł - po pierwsze musisz mieć markę, czyli dobry kanał i kilkaset tysięcy subskrypcji, aby google zainteresowało się Twoim kanałem i łaskawie podczepiło do niego reklamy*, tak więc lepiej sobie odpuść - no chyba, że będziesz tworzył coś niesamowitego - to może masz szanse (może...), żeby dojść do czegoś.

* Oczywiście mam na myśli większe zarobki.

RE: Zarabianie na YT - Bartosz. - 08-06-2014 22:30:31

Damian widzę lubisz dołożyć trochę swojej racji co ?
Kilkaset tysięcy subskrypcji ? śmiechłem best
A co do tematu to musiałbyś być mega kreatywny żeby coś wykminić nowego co przyciągnie uwagę żeby coś zarabiać bo już wszystko na yt jest.Także niestety ale w życiu nie ma nic za darmo a napewno nie w dzisiejszych czasach kiedyś było łatwiej bo było mniej,przykro mi Smile

RE: Zarabianie na YT - Damian4570 - 08-06-2014 22:46:55

Bartosz - patrz gwiazdka w moim poście, ale jakby nie było wiadomo o co chodzi Wink

RE: Zarabianie na YT - Kanilox - 09-06-2014 11:24:36

(08-06-2014 22:12:03)Damian4570 napisał(a):  Dominix - nie łudź się, że od zaraz zarobisz 1000 zł czy 10000 zł - po pierwsze musisz mieć markę, czyli dobry kanał i kilkaset tysięcy subskrypcji, aby google zainteresowało się Twoim kanałem i łaskawie podczepiło do niego reklamy*, tak więc lepiej sobie odpuść - no chyba, że będziesz tworzył coś niesamowitego - to może masz szanse (może...), żeby dojść do czegoś.

* Oczywiście mam na myśli większe zarobki.
Większość tego co napisałeś to pierdoły.
Żeby podczepić reklamy możesz mieć jednego widza i jedno wyświetlenie, nie ma to znaczenia.
Pisząc gwiazdkę masz pewnie na myśli konta partnerskie, nie wiem po co bo, zarobić normalnie można bez tego, wielu współczesnych youtuberów nie ma kont partnerskich bo się nie opłaca, wtedy trzeba się dzielić zyskami w zamian za prawa do jakiś piosenek, pozycjonowanie i inne pierdoły bez których można sobie poradzić.

Ale mimo wszystko najważniejsze jest coś ciekawego wy myśleć i kreatywnego lub mieć znajomości w youtuberów, nie masz tego ani tego to nie będziesz miał kasy nigdy.
Teoretycznie można kraść filmy innych użytkowników ale to jest ryzyko bo jaki ci zblokują konto to też kasę na koncie.

Ale najgorsze jest dojść do progu wypłacalności, jeśli dobrze pamiętam to jest to 70euro.
Musisz zebrać tyle kasy żeby wypłacić, inaczej nie ma szans. Dobrze jest się wspomóc reklamami na stronach/blogach.

Dobra, potem dokończę i wytłumaczę resztę bo teraz nie mam czasu.

RE: Zarabianie na YT - DominiX - 09-06-2014 20:36:01

Ok

jhasffsafsf

RE: Zarabianie na YT - wojtekr35 - 09-06-2014 20:52:53

Kanilox tłumacz ;] może czegoś ciekawego się dowiemy ;]

RE: Zarabianie na YT - 3DVirus - 09-06-2014 22:01:02

Ej a może zrobimy forumowe konto na YT o nazwie ,,Chłopcy Rometowcy", każdy będzie miał do niego dostęp i będzie wrzucał jakieś filmy z Rometami. Oczywiście nie będzie można zmieniać hasła, A konto będzie połączone z kontem admina i zarobione pieniądze pójdą na utrzymanie forum. Co wy na to?

RE: Zarabianie na YT - Krzychu00 - 09-06-2014 22:11:24

3DVirus pomysł może fajny ale na pewno znajdą się jacyś idioci co to konto zepsują. Będą wstawiać jakieś głupie filmy komentarze itp

RE: Zarabianie na YT - Kanilox - 10-06-2014 10:44:10

Jak już to tylko adminie ewentualnie moderatorzy mają hasło.
I im będzie się posyłać filmiki do wrzucenia.
Tylko ktoś musi mieć konto adsense, ja mam jak coś.

Tylko trzeba pamiętać że te filmy nie mogą mieć muzyki.