![]() |
Romet/FSM Flaming '90 by MichalSR50 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet/FSM Flaming '90 by MichalSR50 (/showthread.php?tid=26107) |
Romet/FSM Flaming '90 by MichalSR50 - MichalSR50 - 30-05-2014 01:33:25 Nie, nie kupiłem następnego roweru. Możecie go kojarzyć z dawnego tematu o moich rowerach. Flaming jest w rodzinie "od nowości". Dlaczego w cudzysłowu? Bowiem bardzo dawno temu złożył go mój tato z części, które skrupulatnie gromadził za ciężko zarobione pieniądze. Tak właśnie on powstał i był wtedy biały z turkusowym widelcem. Obecny kolor to efekt remontu, który wspólnie przeprowadziliśmy jakieś 10 lat temu. Co ciekawe, malowaliśmy sprejem i ten lakier nie schodzi. Wtedy też założyłem mu koszyk, który stał się jego znakiem charakterystycznym lubianym przez całą rodzinę, przez co nikt nie bierze innego roweru na wypad do sklepu ![]() Jakoś dwa lata temu zaczął przeskakiwać łańcuch, a brak czasu nie pozwalał na wyeliminowanie tego. W związku z tym rower poszedł pod chmurkę i okropnie przerdzewiał. Dopiero w ostatnim czasie sobie o nim przypomniałem i wymieniłem zębatkę, gdyż stara się stępiła. Okazało się też, że łańcuch się wyrobił i nie można bardziej podciągnąć. Nie chcąc się bawić w skracanie, kupiłem nowy za 12 zł. Jego też musiałem jednak skracać, ale poszło gładko, w końcu nówka. Dodatkowo pokasowałem luzy i rower znowu ożył. Z natury chodzi dosyć ciężko, ale za to jak zasuwa! Dwa obroty i leci, fajna sprawa ![]() Muszę się pochwalić. ![]() Możecie się przestraszyć. Z obręczy wiele nie wyciągnę, ale niektóre chromy dałoby odświeżyć. Ale nie będę tego robił, bo on ma jeździć w każdą pogodę na trasie dom-sklep i nie zwracać na siebie uwagi złodziei. Chociaż z dwoma koszykami będzie raczej na odwrót... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On jest czymś na miarę Kozy Wnusia - ma przewozić co się da i nie klękać przy robocie. Wychodziło mu to dobrze przez wiele lat, a teraz z nowym napędem będzie ujeżdżany non stop ![]() RE: Romet/FSM Flaming '90 by MichalSR50 - simi81 - 30-05-2014 11:13:53 Fajny taki "transporter" ![]() RE: Romet/FSM Flaming '90 by MichalSR50 - Wigrus - 30-05-2014 15:25:07 Super! ![]() Jest brzydki jak cholera i chyba taki właśnie miał być. ![]() Na dobre i na złe! RE: Romet/FSM Flaming '90 by MichalSR50 - wnusiu94 - 30-05-2014 18:52:51 (30-05-2014 01:33:25)MichalSR50 napisał(a): On jest czymś na miarę Kozy Wnusia - ma przewozić co się da i nie klękać przy robocie. Czuję się zaszczycony. Ale koza i tak lepsza. |