[Chart] Instalacja elektryczna - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: [Chart] Instalacja elektryczna (/showthread.php?tid=26045) |
Instalacja elektryczna - batoga234 - 27-05-2014 16:58:07 Witam, mój problem polega na tym, że nie mam instalacji w moim Romecie. Zastanawiam się czy kupić ją na allegro (90zł). Czy gdy ją kupie nie będe miał problemów z podłączeniem jej ? Dużo czasu to zajmie ? Czy gdy coś źle podłącze to przy podłączeniu do zasilania spale całą instalacje ? RE: Instalacja elektryczna - nie_mientki - 27-05-2014 17:04:49 W życiu bym nie dał 90zł za kilka kabelków. Chyba że nie masz czasu a portfel pełny-wtedy droga wolna. Raczej nie ma szans źle podłączyć. Instalacje są zwykle dobrze opisane, a nawet jeśli nie to łatwo się domyślić długością przewodu co gdzie idzie Ja tak w Uazie zrobiłem swego czasu. Rozprowadziłem wiązkę po aucie i wpinałem wszystko "jak pasowało" bez większego myślenia. RE: Instalacja elektryczna - batoga234 - 27-05-2014 17:06:08 (27-05-2014 17:04:49)nie_mientki napisał(a): W życiu bym nie dał 90zł za kilka kabelków. Chyba że nie masz czasu a portfel pełny-wtedy droga wolna. To mam sam zrobić instalacje ? ( jeślibym miał portfel pełny, to bym oddał go komuś Tongue ) Jak ? RE: Instalacja elektryczna - nie_mientki - 27-05-2014 17:10:38 Skompletuj zestaw: -schemat instalacji -przewody w różnych kolorach -końcówki i kostki -koszulki termokurczliwe, taśmę izolacyjną, małe trytytki -lutownicę z cyną Reszta to niezbyt kreatywna i prosta robota. Jak nie znasz wymiarów to rób "na motorze" żeby potem niepotrzebnie kabli nie sztukować. RE: Instalacja elektryczna - kamil97 - 27-05-2014 17:11:43 Jezeli masz jakie kolwiek pojecie o tym to mozesz położyć sam(przy okazji podszkolisz się) a jeśli nie to zaprowac do kogoś kto się tym zajmuje lub ma większą wiedzę. Napewno za materiał i robotę mniej zapłacisz niż za te 90zł kupując gotową. |