[Komar] Rozregulowany gaźnik - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: [Komar] Rozregulowany gaźnik (/showthread.php?tid=25250) |
Rozregulowany gaźnik - Malibu122 - 30-04-2014 23:00:55 Witam Komar odmówił posłuszeństwa Odpala z pierwszego, zapłon jest dobrze ustawiony.Na początku po dodaniu gazu zalewał.Wywnioskowałem że trzeba podnieść iglice.Jak pomyślałem tak zrobiłem.Ustawiłem iglice, delikatnie pyknąłem śrubkę od powietrza i jazda. Urwała mi się linka od sprzęgła.Podczas przeciągania przez ramę pomyślałem że to samo zrobię z gazem.Niestety po przeciągnięciu komar zaczął kaszleć. Próbowałem na wszystkie sposoby regulacji i albo nie wkręca na obroty albo jakby dostawał co jakiś czas paliwa i szarpie Jest też motyw że dostaje paliwo i go zalewa albo jak by na początku nie dostawał w ogóle i trzeba cisnąc manetke na ful przy odpalaniu. Na jedynce jedzie i nie wkręca na obroty a po wrzuceniu 2 gaśnie jakby odcinał iskrę w momencie i muszę go pchnąć. Co najzabawniejsze na luzie chodzi płynnie ,ale jeżeli dodam gazu są dwie opcje zalanie i zgaszenie lub wkręcanie na obroty powoli i znowu zabawa za szybko dodanie gazu=zalanie za wolne= szarpanie obrotami. Wiem rozpisałem się strasznie i cięzko coś zrozumieć ale prawie litr poszedł już na pchanie i kręcenie manetką a chciałbym pojeździć jak wcześniej . Ps; Iskra czysta niebieskawo-biaława Mieszanka miksol+benzynka (orlen) Gaźnik czyszczony Linki nasmarowane i nie jest za krótka wiem że 1,5 obrotu i że wyczyścić dysze(zrobiłem nie ma rezultatu) Z góry dzięki RE: Rozregulowany gaźnik - Malibu122 - 01-05-2014 17:03:54 problem rozwiązany klin się urwał w połowie i ocierał dlatego co jakiś czas iskra słabła ;/ |