TGB 101r Tryton/Powrót do życia - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Kosz (/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: TGB 101r Tryton/Powrót do życia (/showthread.php?tid=24850) |
TGB 101r Tryton/Powrót do życia - silnik - 18-04-2014 22:24:01 A więc postanowiłem założyć temat gdzie będę opisywał jakie czynności w w najbliższym czasie będę robił w moim TGB. Dzisiaj postanowiłem raz jeszcze i dokładnie sprawdzić stan starego wału który jak się okazuje wymaga wymiany. Zacząłem rozbierać silnik i wszystko wymontowałem lecz zatrzymało mnie koło magnesowe którego nie mogę zdjąć bo nie mam ściągacza więc silnik czeka na ściągacz. Co do moich zamiarów dotyczących wału oraz łożysk jak i uszczelniaczy to mam zamiar w następnym tygodniu zakupić : http://www.skutercentrum.pl/lozyska-walu-i-uszczelniacze-racing-tgb.html http://www.skutercentrum.pl/wal-korbowy-top-racing-tgb.html Zdecydowałem się na ten lekki tuning z kilku powodów a pierwszy jest taki że jak na 15latka to starzy nie pozwolą kupić jakiejś 125 więc pozostaje opcja rodzinnego skuterka. No i mam dość wleczenia się po drodze a w najgorszym przypadku mam dość tego że wyprzedzają mnie CHINOLE. Jutro wstawię kilka fotek jeżeli oczywiście chcecie. Jeżeli coś wam się nie podobało/podobało to piszcie w komentarzach. Znacie jakieś porady/przestrogi podzielcie się nimi z mną i innymi. RE: TGB 101r Tryton/Powrót do życia - Amanssy - 18-04-2014 22:37:08 (18-04-2014 22:24:01)silnik napisał(a): starzyGratuluję braku szacunku do swoich rodziców .Fajnie padłowaty silnik musiałeś mieś,jak cię chińce wyprzedzały RE: TGB 101r Tryton/Powrót do życia - silnik - 18-04-2014 22:41:25 (18-04-2014 22:37:08)Amanssy napisał(a):(18-04-2014 22:24:01)silnik napisał(a): starzyGratuluję braku szacunku do swoich rodziców .Fajnie padłowaty silnik musiałeś mieś,jak cię chińce wyprzedzały Musiałem się jakoś wyrazić żeby było to od razu zauważalne. Tak chinole brały mnie na prostej bo nie był silnik w pełni odblokowany. RE: TGB 101r Tryton/Powrót do życia - Romet drajwerV2 - 18-04-2014 22:57:15 hahahah o prze chuje racingowe łożyska i uszczelniacze za 139zł które identyczne w churtowni kupisz za 50zł haha byznes ys byznes +5pkt wulgaryzm i orto RE: TGB 101r Tryton/Powrót do życia - silnik - 18-04-2014 23:00:13 No a co zrobić gdy w pobliżu churtowni brak a w sklepach same seryjne? //To że kolega wyżej tak napisał nie oznacza że tak jest prawidłowo. U niego widać kultura i ortografia na podobnym poziomie stoją. nm RE: TGB 101r Tryton/Powrót do życia - silnik - 30-04-2014 23:06:18 Dobra tym razem ma być bez chejtów... Tak jak mówiłem silnik rozebrany w całości a w następnym tygodniu co... Nowy wał i łożyska. Dzisiaj polerowałem części silnika i ogólnie oczyściłem wszystko. Mój zamiar to 70cc i nie wiem czy da radę jakoś dotrzeć cylek na oryginalnym gaźniku a jak już to musiał bym co 5km stawać i czekać aż ostygnie? Zdjęcia wstawie jutro. Czekajcie na upy |