![]() |
kilka pytań na temat Rometa ogara 200 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: kilka pytań na temat Rometa ogara 200 (/showthread.php?tid=24558) |
kilka pytań na temat Rometa ogara 200 - dominik550pl - 10-04-2014 09:44:59 witam mam do was parę pytań na temat ogara 200 mam zamiar s kupić taki motorower z papierami na chodzie max do 500 zła teraz parę pytań jakie chciał bym się waz zapytać czy do rometa ogara 200 można dostać wszystkie części silnika i ramy czy Romet Ogar 200 jest awaryjny czy tani jest w utrzymaniu ile max pojedzie Romet Ogar 200 co w nim jest często Awaryjne czy ta instalacja 8 6 v jest dobra jeśli jedzie się w nocy mocno świecą światła tylne i przednie czy skrzynia 3 biegowa jest dobra czy często wyskakują biegi ? czy letko chodzi przednie zawieszenie i tylne ? czy często jest przebicie na świecy ? to by było na tyle proszę o szybką od powiedz pozdrawiam serdecznie Dominik550pl Dopóki nie nauczysz się używać znaków interpunkcyjnych, będziesz konsekwentnie zbierał kolejne punkty. RE: kilka pytań na temat Rometa ogara 200 - rychu56 - 10-04-2014 11:25:06 Wiec tak romet ogar 200 jest to motorower 2 osobowy ,prostej kontrukcji...Jest on wyposazony w silnik czeskiej jawy oznaczenie 223,motorek jest bardzo zwawy inne romety nie maja do niego startu (no chyba że chart który jest nowszą konstrukcją i Niemiecki simson).Skrzynia biegów w tych silnikach jest bardzo mocna biegi są trwałe.Wał korbowy jest pobyku(wielki i mocny wytrzymuję ) ale nie znaczy to że nie musisz o niego dbać ...Co do silnika jet bardzo mocny ma blokady które można śćiagnać i wtedy moc jest wieksza rozwija ok.60-65 do -70 może i więcej zależy w jakim stanie. Części na rynku są dostępne :Internet,bazary motocyklowe a nawet sklepy z częściami do tego typu sprzętu.Awarie nwm do końca no ale ten motor ma wady też:nisko rura umieszczona ,dużo pali ,kopniak do przodu(może odbić) sprzeglo sie slizga i to na tyle a z reszty to sie tylko cieszyc ...Zawieszenie takie same jak w innych rometach,światła są świecą się jak to w motorowerze na tej instalacji jest ok! ...Ja osobiscie polecam Jawkę Mustang która jest niższa i ma mniejsze koła i bardziej agresywny wygląd Pomogłem daj Piwo. RE: kilka pytań na temat Rometa ogara 200 - nie_mientki - 10-04-2014 11:28:24 (10-04-2014 11:25:06)rychu56 napisał(a): Ja osobiscie polecam Jawkę Mustang która jest niższa i ma mniejsze koła i bardziej agresywny wygląd Jawa jest niższa po to żeby łatwiej ją było pchać. A nie dla agresywnego wyglądu. RE: kilka pytań na temat Rometa ogara 200 - simi81 - 10-04-2014 11:30:29 Wpisz w google to wszystkiego się dowiesz ![]() ![]() Tak to polecam ogiego 200, super się jeździ i tani w utrzymaniu. RE: kilka pytań na temat Rometa ogara 200 - rychu56 - 10-04-2014 11:32:00 Jawa jest niższa po to żeby łatwiej ją było pchać. A nie dla agresywnego wyglądu. Tak tylko mi się powiedziało ale jawka mustang jest bardziej zgrabna z tym silniczkiem ma mniejsze koła a co za tym idzie szybciej się rozpedza ( przynajmniej trochę) |