![]() |
Archiwalne zdjęcia Rometu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Informacje, zdjęcia, ciekawostki (/forumdisplay.php?fid=44) +--- Wątek: Archiwalne zdjęcia Rometu (/showthread.php?tid=24) |
Archiwalne zdjęcia Rometu - Tomasso94 - 29-11-2010 00:37:10 Mati napisał: Zamieszczam kilka archiwalnych zdjęć Z.R. Romet. Jakby ktoś wiedział coś więcej na temat tego co na nich jest niech się dzieli wiedzą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak macie jakieś podobne zdjęcia gdzieś tam wygrzebane to dawajcie. Zagadam z Babcią i dziadkiem , bo obydwaj pracowali w Romecie i może coś przyniosę Mała aktualizacja: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I oto najbardziej unikatowe zdjęcie w skali światowej, czyli Romet Komar na taśmie montażowej: ![]() I jeszcze sąsiad Rometu, który nie dawno został rozebrany ![]() ![]() Byscie wiedzieli ile czasu spedzalem przy tym budynku Polmozbytu jak bylem mlodszy ![]() no ja tez a nawie bylem w srodku ale tylko na dole ![]() No ja tez tylko na dole, a pamietasz te plotke ze podobno na ostatnim pietrze stal maluch ![]() Hah kiedyś mnie tam tata zawiózł ![]() ![]() ja tez ale nie ze na ostatnim tylko na przed ostatnim cos tam bylo ze on stoi w jakims pokoju zamknietym na klucz cos takiego ale juz nie pamietam Pewnie w częściach go tam wnosili ![]() ![]() Taa w czesciach, w PRLu wszystko bylo mozliwe ![]() wcale bym sie nie zdziwil gdyby niedosc ze go tam zlozyli w czesciach to jeszcze by te czesci tam wyprodukowali Nie no czesci to tam napewno nie wyprodukowali. Polmozbyt to byl taki dzisiejszy salon. Tornado, z pewnością mieli tam tłocznie, spawalnie i lakiernie xd przemek ja wiem co to polmozbyt i wlasnie dlatego sie nabijam a ty mati nigdy nie mow nigdy w tym pomieszczeniu nasi ojcowie i dzidkowie (bynajmniej moj dziadek) byli by do tego zdolni ![]() Moj ojciec chodzil tam grac w bilard bodajże ![]() Szkoda że już tego nie ma , jakby teraz istniał Romet ( tego chińskiego szajsu pod uwagę nie biorę ![]() ![]() No i byli pracownicy i starzy wyjadacze ![]() RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - Mati - 04-12-2010 12:47:04 ![]() RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - Mati - 31-12-2010 15:24:56 Dostałem dziś od Leszka kilka ciekawych zdjęć: ![]() ![]() ![]() Oraz wstępne zdjęcia ciekawej książki, która niebawem powinna być zeskanowana: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - tramwajarz - 21-01-2014 17:14:30 Jakie zdjęcia? RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - Dawdzio - 18-08-2014 20:46:40 @Tomasso94 This image has been deleted. Może wrzuć na pokazywarkę? Mi na razie żadnego ze zdjęć stamtąd nie usunęli. RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - Barto5050 - 15-02-2015 13:01:28 Szkoda, że zdjęcia wygasły ... RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - Rafalnapony - 15-02-2015 14:08:43 Przydałoby się odnowić zdjęcia i podpiąć temat. RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - knypas - 20-04-2015 19:55:53 Dokładnie jak pisze mój przedmówca. Prosiłbym o odświeżenie zdjęć ![]() RE: Archiwalne zdjęcia Rometu - Mati - 21-04-2015 00:54:36 Gdzieś te zdjęcia mam. Jak znajdę chwilę czasu to Wam je wstawię na nowo, a jak zapomnę to proszę o przypomnienie na priv xd |